Hexahub

Roeselare creëert met Hexahub meer ruimte om te ondernemen

ROESELARE - Projectontwikkelaar Hexagon heeft een vergunning op zak om binnenkort te starten met de bouw van een nieuwe bedrijvencampus langs de Kwadestraat in Roeselare, vlakbij het WestWing Park en de E403. Hexahub moet de nieuwe thuis worden van verschillende ondernemers uit de streek en plaats bieden aan 37 kmo-units verspreid over vijf gebouwen. De officiële verkoop van de units werd donderdag opgestart.

In 2017 werd Hexagon opgericht door Jelle Vandendriessche in Roeselare. Samen met managing partner en CFO Stijn Eyckmans en een team van complementaire vastgoedspecialisten heeft Hexagon bijna 70 jaar aan ontwikkelings- en bouwervaring aan boord. Het Roeselaarse bedrijf wil kmo's helpen met projecten op maat. Hexagon focust daarbij op reconversie en het duurzaam omgaan met de schaarse ruimte.

Hexahub, ontworpen door GC Architecten uit Meulebeke, weerspiegelt de duurzaamheidsambities van de projectontwikkelaar en de stad Roeselare. Het ontwerp omvat daken geschikt voor zonnepanelen en warmtepompen, gedeelde oplaadinfrastructuur voor elektrische auto's, en een omgevormde poel die het terrein doorkruist als een blauw-groene zone. Met een overvloed aan groen moet de campus een aangename omgeving worden voor ondernemers, zo luidt de boodschap.

Hexagon zal er ook zelf zijn nieuwe zetel vestigen.

foto: Hexagon