Nieuws West-Vlaanderen ShopWeDo bouwt strategische hub voor e-commerce in Oostende

ShopWeDo bouwt strategische hub voor e-commerce in Oostende

ShopWeDo bouwt strategische hub voor e-commerce in Oostende

OOSTENDE – De logistieke groep ShopWeDo opende zopas een nieuw warehouse in de achterhaven van Oostende. Het bedrijf wordt aangedreven door de dynamische en uit Mechelen afkomstige ondernemer Kenny Van Paesschen. Het is de derde locatie waar ShopWeDo e-fulfilment haar intrek neemt. De investering is goed voor circa 650.000 euro.

ShopWeDo e-fulfilment, opgericht in 2014, levert de e-commerce logistiek achter meer dan honderd Belgische webshops. Het verstuurt nu dagelijks een tweeduizend pakketjes en verdubbelt dit cijfer bijna elk jaar. De opening van de hub in Oostende was voorzien in de loop van juni 2020, maar door de enorme boost in e-commerce, als gevolg van corona, werd de opening nu versneld doorgevoerd. Het nieuwe magazijn in Oostende biedt plaats aan 3.300 reklocaties en 1200 palletlocaties. Er zijn bovendien ook nog uitbreidingsmogelijkheden.

“De keuze voor Oostende is niet toevallig”, aldus Van Maesschen die er ook een tweede verblijf heeft. “We kennen de regio goed en hier vond ik de ruimte die je elders niet vindt”, aldus de CEO. “Het moet hier ook een stuk gemakkelijker zijn om medewerkers te vinden. We hebben in deze opstartfase alvast drie vacatures.”

ShopWeDo biedt bedrijven een warehouse dienst, van waaruit alle e-commerce verzendingen worden uitgevoerd. Het chocolademerk Neuhaus is een grote klant. In West-Vlaanderen doen onder meer Rodenbach en Roularta voor e-commerce verzendingen beroep op ShopWeDo.

Maatwerk voor bedrijven

Volgens Kenny Van Paesschen landt hij niet toevallig in West-Vlaanderen. Hij ziet voldoende potentieel om meer lokale bedrijven, die e-commerce hoog in het vaandel dragen, te helpen. “Het is een bewuste keuze om te werken vanuit diverse locaties”, zegt Van Paesschen. “Met Oostende erbij is het de eerste maal dat we onze standplaats Mechelen, waar we twee warehouses hebben, verlaten. We willen de bedrijfswereld ook zoveel mogelijk maatwerk aanbieden. Wellicht komen er in de toekomst nog uitbreidingen in andere steden. Zo kijken ze nu al concreet naar een locatie in de regio Luik.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

TVH wereldwijd gehackt

WAREGEM - Zondagavond werden de werknemers van TVH bericht dat er belangrijk nieuws op komst was. Helaas geen vrolijk nieuws:… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.