Nieuws West-Vlaanderen Sioen toont minister Dedonder wat West-Vlaamse knowhow in Wallonië betekent

Sioen toont minister Dedonder wat West-Vlaamse knowhow in Wallonië betekent

Sioen toont minister Dedonder wat West-Vlaamse knowhow in Wallonië betekent

ARDOOIE – Het West-Vlaamse bedrijf Sioen mocht minister van Defensie Ludivine Dedonder ontvangen voor een officieel bedrijfsbezoek. Zowel de sites in Moeskroen als in Ardooie werden van naderbij bekeken. Het bezoek kaderde in de vergunning van de aanbesteding voor het “Belgian Defence Clothing System” (B.D.C.S.) aan het consortium Sioen-Seyntex-Crye Precision (april van dit jaar). Het Belgisch leger wordt de komende 15 jaar uitgerust met nieuwe operationele kledij en toebehoren voor een totaalbudget van 410 miljoen euro.

Innoveren om te beschermen‘ is al meer dan 60 jaar de baseline van Sioen. Dat werd op de site in Moeskroen meer dan duidelijk. Sioen is in verregaande mate een verticaal geïntegreerd bedrijf, en het logistieke centrum in Moeskroen vormt daarbij het sluitstuk.

De Waalse site werd destijds (2000) feestelijk geopend en kon toen rekenen op een behoorlijke subsidie van het Waalse Gewest in het kader van het Europese 5B-programma voor economisch achtergebleven gebieden. Er werd de voorbije jaren fors geïnvesteerd in een nieuw Warehouse Management System om zowel grote bestellingen als stuk-orders te verwerken. Bovendien werd nu ook een nieuwe vergunning aangevraagd om achter de bestaande vestiging nog een extra logistiek centrum te bouwen 10.000 m² en 20 meter hoog. Deze nieuwbouw moet tegen eind 2024 operationeel zijn.

Naast logistiek (met een semi geautomatiseerd distributiecentrum) is er in Moeskroen ook nog een spinnerij, een weverij, een coating en een extrusie- fabriek gehuisvest. In het hoofdkwartier in Ardooie werd aansluitend overleg gepleegd over de modaliteiten van het miljoenencontract en ook een stand van zaken opgemaakt.

foto: Mediahuis

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.