Hotel Memlinc historisch

Site van Knokse Hotel Memlinc op Place M’ as tu vu wordt megaproject

KNOKKE - Er is meer nieuws bekend geraakt over de bestemming die het Knokse hotel Memlingc zal krijgen na de sluiting die voorzien is voor het voorjaar van 2025 (zie ook artikel Made in West-Vlaanderen vorige week). De begoede Gentse familie Geernaert wil er een nieuw project neerpoten met luxeflats, pal op de Place M'as tu vu. Prijs per eenheid: 7,5 miljoen euro, niet voor u en mij dus. Het totaal budget wordt geraamd op minimaal 100 miljoen euro en maximaal 150 miljoen. Naast de luxeflats worden ook garageboxen aangeboden en komen er enkele horecazaken.    

De Gentse familie had vroeger een aannemingsbedrijf (Belim) dat in 2007 werd verkocht aan de West-Vlaamse Groep Huyzentruyt. Vader Francis en zoon John leggen zich sindsdien toe op vastgoedprojecten. Knokke is bepaald geen onbekend terrein voor de familie Geernaert, die eerder ook al de UCO-toren in Gent in een totaal nieuw kleedje stak.

Op de plaats waar het historische (in 1923 gebouwde) Hotel Memlinc nu nog staat, wil de familie een nieuw complex bouwen met 17 luxe appartementen. De vergunning werd al aangevraagd. De flats zouden een oppervakte hebben van 250 vierkante meter, en op de bovenverdieping moet een penthouse komen van 424 vierkante meter. Per vierkante meter zou een prijs van 30.000 euro worden gevraagd, wat dit project zowat tot het duurste maakt dat Knokke al gekend heeft.

Waarnemers van de Knokse vastgoedscene zien een nieuwe trend, waarbij steeds meer hotels en flats verdwijnen voor de bouw van luxueuze appartementen.

foto: Mediahuis/Het Nieuwsblad (archief)