Haspeslagh Stefaan 24

Stefaan Haspeslagh (ex-Picanol, ex-Tessenderlo) nieuwe CEO bij beursgenoteerde Deceuninck

HOOGLEDE-GITS - De raad van bestuur van Deceuninck heeft Stefaan Haspeslagh benoemd als nieuwe Chief Executive Officer (CEO). Zijn mandaat gaat in per 10 juni 2024. Stefaan Haspeslagh, tot hiertoe de rechterhand van Luc Tack, zal Francis Van Eeckhout opvolgen die, naast zijn rol als uitvoerend voorzitter, de functie opnam van CEO ad interim na het vertrek van Bruno Humblet op 29 februari 2024. 

Stefaan Haspeslagh is een senior executive met ruim 20 jaar ervaring in verschillende takken van de industrie, waaronder machinebouw, landbouw, werktuigkunde, elektronica, kunststof en energie. Hij behaalde een Master in Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen en was voorzitter van de raad van bestuur en CFO van de Picanol Group  van 2010 tot 2022. Daarnaast was Stefaan Haspeslagh ook voorzitter van de raad van bestuur, COO en CFO van de Tessenderlo Group, de bedrijvengroep van Luc Tack.

Grote aanwinst

Aan ervaring en expertise dus bepaald geen gebrek bij Haspeslagh. Francis Van Eeckhout prees de nieuwe CEO voor zijn  leiderschap, zijn trackrecord in innovatie, zijn talentontwikkeling en zijn diepgaande kennis van de productie-industrie.

"Dit maakt van hem een waardevolle aanwinst voor ons team.", aldus Van Eeckhout. "We kijken ernaar uit om met hem samen te werken en onze missie en doelstelling verder uit te werken in het belang van onze medewerkers en klanten. De raad van bestuur heeft er het volste vertrouwen in dat Stefaan, samen met de rest van het executive team, zal zorgen voor de krachtdadige uitvoering van onze strategie aangestuurd vanuit ons productleiderschap en de belangrijke kansen die voor Deceuninck in het verschiet liggen.”

foto: Stefaan Haspeslagh (r)/De Standaard, Mediahuis