Sticomax

Sticomax-bedrijven verleggen de standaard in de voedingsindustrie

STADEN - Sticomax Holding, het moederbedrijf van Stumaco, Romonta en Intocon, wordt de eerste Belgische constructeur van klantspecifieke machines en productielijnen die al hun nieuwe roestvrijstalen machines en constructies voor de voedingsindustrie zal afwerken met de ViwateQ oppervlaktebewerkingstechnologie. De technologie zorgt voor een microscopisch gladder oppervlak dat sneller en efficiƫnter te reinigen is en waarop voedselresten minder blijven kleven.

Sticomax Holdig is de eerste machinebouwer in België die de ViwateQ-licentie werd toegekend en vanaf juni zal integreren in al hun nieuwe roestvrijstalen machines en constructies. “Wij proberen steeds voor te zijn op de innovaties in onze sector,” aldus Lode De Boe, CEO van Sticomax Holding. “Enkel op die manier kunnen we de hoogste kwaliteit en de beste machines aanbieden. Voor de integratie van ViwateQ investeerden we in drie nieuwe speciale straalcabines, één voor elke dochteronderneming. De cabines zijn 12 meter breed, 16 meter lang en 6 meter hoog. Dat stelt ons in staat om machines van alle afmetingen te behandelen.”

Nieuwe standaard voor de voedingsindustrie

De ViwateQ oppervlaktebewerking zorgt voor een microscopisch gladder oppervlak dat makkelijker te reinigen is en waarop voeding minder blijft vast kleven. Dat biedt tal van voordelen voor bedrijven uit de voedingsindustrie waar er contact is tussen voedsel en machines zoals snijmachines, deegmachines, transportsystemen, etc. Zo kunnen reinigingsstilstanden gereduceerd worden en wordt de kans op kruiscontaminatie en eventuele blokkades drastisch verminderd.

foto

: Kenneth Wattyn, Mathisse Vanspeybrouck, Pieter Buseyne, Lode De Boe