Nieuws West-Vlaanderen Ter Groene Poorte leert ons land wat lekker is

Ter Groene Poorte leert ons land wat lekker is

Ter Groene Poorte leert ons land wat lekker is

Begin september startte Ter Groene Poorte een nieuwe bakkerijschool op, die plechtig werd geopend door ministers Jambon en Weyts. De komende maanden rolt de Brugse voedingsschool ook een nieuwe campagne uit. En de hotelschool, die komt binnenkort nog innovatiever uit de hoek.

Hier leert ons land wat lekker is’, wordt de nieuwe slogan van Ter Groene Poorte en daar is een goede reden voor.

“Bedenk maar eens hoeveel keer Ter Groene Poorte in een week tijd je leven kan kruisen”, vertelt algemeen directeur Iris Cornette. “We staan er niet altijd bij stil, maar deze school is verweven in onze eetcultuur. Het brood op de plank, de koffiekoeken van je bakker, een mals stukje vlees of de charcuterie op je boterham? Of het wijnadvies van je sommelier, de chef in je favoriete restaurant of de grootkeukenkok in de kantine van het woonzorgcentrum. Wij bepalen mee wat er op het bord komt en dat is van essentieel belang.”

Cornette onderstreept dat lekker eten een must is. “Het bourgondische zit hier echt ingebakken. Het maakt deel uit van onze cultuur. Wij leveren ieder jaar de nieuwe lading chefs, zaalmeesters, bakker-patissiers en slager-traiteurs. Het is dan ook een must om innovatief te zijn en mee te denken met maatschappelijke voedingstrends. Hier wordt aangeleerd wat er over zes jaar op het bord zal komen.”

State-of-the-art

Ter Groene Poorte wil zijn leerlingen dan ook de kans geven om te leren met de meest moderne infrastructuur.

“Onze bakkerijschool is echt state-of-the art”, weet Cornette. “We werken met de meest moderne machines die zelfs toelaten om een keuze te maken voor nacht- of dagwerk. De perceptie dat de bakker iedere dag zeer vroeg uit zijn bed moet, is wat opgeschoven. Door gebruik te maken van gekoelde degen en remrijskasten kan een bakker nu ook investeren in meer comfort en een betere work-life balans.”

 

Innovatieve hotelschool

De bakkerijschool werd zopas vernieuwd. Vijf jaar geleden kregen de slagers al een hypermoderne infrastructuur en ook de leerlingen van de hotelschool worden niet vergeten.

“De komende jaren wordt onze hotelschool helemaal verbouwd en aangepast aan de meest moderne en innovatieve kooktechnieken. Het bewijs dat we blijven geloven in voedingsberoepen. Beroepen met veel toekomst en werkzekerheid én je leert nog lekkere dingen maken ook. Want, hier leert ons land wat lekker is”, besluit Cornette.

Als toonaangevende voedingsschool in Brugge investeert Ter Groene Poorte in toekomstige gastronomen en voedingsspecialisten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.