Bulot

Topchef Gert De Mangeleer zet ‘pop-up’ om in ‘ongoing story’

BRUGGE - De voorbije zomer opende Gert De Mangeleer zijn pop-up restaurant Bar Bulot aan de rand van Brugge en op dezelfde locatie waar hij ooit begon met zijn Hertog Jan. De pop-up werd zopas omgetoverd en omgezet in een klassieke brasserie waar benevens visgerechten (wat de bedoeling was met de pop-up) ook allerlei klassieke gerechten worden geserveerd door de hand van de meester. De recensent van De Standaard gaf de nieuwkomer meteen vier kokmutsen mee: uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

De zaak kreeg ook een veelzeggende naam met een knipoogje mee: Bar Bulot by Hertog Jan. Gert De Mangeleer doet net als in zijn zakelijk verleden opnieuw beroep op Joachim Boudens om de business mee aan te sturen. Bar Bulot, de pop-up editie, was bedoeld als tijdelijk fenomeen en als enkel en alleen zeevruchtenbistro. Nu komt daar een sterke en eigentijdse brasserie voor in de plaats. Daaronder verstaan: alle klassieke gerechten -van steak tot tomate aux crevettes- figureren opnieuw op de kaart. Met net dat kwalitatieve tikkeltje meer, want dat is De Mangeleer zowat verplicht aan zijn naam en status. Kortom: Frans-Belgische gastronomie op zijn best maar alsnog betaalbaar.

In 2002 opende Gert De Mangeleer Hertog Jan, het restaurant dat als een komeet omhoog schoot en in 2014 uitweek naar een nieuwe locatie in Zedelgem. Daar worden nu vooral banketten en feesten met allure georganiseerd. Bar Bulot knoopte terug aan met kwaliteit gekoppeld aan toegankelijkheid en democratische prijzen. Nu wordt een nieuwe en bredere stap hogerop gezet met wat gebruikelijk brasserieprijzen wordt genoemd. Het duo De Mangeleer-Boudens is al twintig jaar zakelijk met elkaar verbonden: Gert als meesterkok, Joachim als commercieel brein en sommelier.