Valcke Beton

Valcke Beton breidt productiecapaciteit gevoelig uit

Het familiebedrijf Valcke Beton heeft met succes een nieuwe productiehal in gebruik genomen op de hoofdzetel in Vlamertinge. Vandaag wordt de uit de kluiten gewassen kmo (55 miljoen euro omzet, 440 medewerkers) in de derde en de vierde generatie schouder aan schouder geleid door vader Carlos en zoon Charles Valcke.

De gloednieuwe  productiehal die zopas in gebruik werd genomen, vergde een investering van om en bij de 5 miljoen euro en was meteen ook goed voor twintig nieuwe jobs ook. "Het betekent technisch gezien een enorme vooruitgang op twee vlakken", aldus CEO Carlos Valcke in het Voka-magazine Ondernemers. "We hebben nu een hefcapaciteit van 64 ton (in plaats van voordien 32 ton) in huis en de zogenaamde voorspanningscapaciteit verdubbelt ook van 350 naar 700 ton. Daardoor kunnen we nu langere overspanningen halen met zwaardere overlasten. Met deze investering spelen we in op een stijgende vraag naar steeds grotere betonconstructies en zijn we één van de weinigen in de sector die dit aankunnen."

2017 startte voor Valcke Beton onder een uitstekend gesternte. "Ons orderboek was sinds 2009 niet meer zo gevuld als nu", aldus Carlos Valcke. Het bedrijf durfde het aan om in de crisisjaren "anti-cyclisch" te investeren. Het plukt nu voluit de vruchten van die politiek. Valcke Beton is al decennia lang een grote naam in de industriebouw. Het zweert ook bij lokale verankering in de Westhoek.