Delta Light familie Ameloot

Verlicht verlichtingsbedrijf Delta Light (familie Ameloot) is 45 jaar jong

WEVELGEM - Het Zuid-West-Vlaamse topbedrijf Delta Light is uitgerekend anno 2024 45 jaar jong. Paul Ameloot startte zijn zaak op in 1989 en bereidde en toonde de weg. Zonen Jan en Peter lopen in de tweede generatie in het spoor van hun charismatische en visionaire vader en hebben de dagelijkse leiding in handen. Delta Light is vandaag noch min noch meer een wereldspeler en een dot van een West-Vlaams familiebedrijf. 

Alles begon toen Paul Ameloot in Roeselare Stereo House opende: een hifi-winkel met geluidssystemen. Door de groeiende populariteit van discofilms met John Travolta was er veel vraag naar extra verlichting in nachtclubs. Het zwaartepunt verschoof daardoor stilaan van geluid naar licht en deed een nieuw idee ontvlammen.

Na de oprichting in 1989 groeide het bedrijf snel uit tot een internationaal actieve ontwerper en fabrikant van architecturale verlichting. Toch bleef het tot op vandaag een honderd procent West-Vlaamse familiebedrijf. "Samen met onze klanten en partners zetten we ons in voor creativiteit, kwaliteit en duurzaamheid in alles wat we doen", zo luidt de boodschap met veel West-Vlaams realisme.

Cruciale doorbraak

2022 was een cruciaal jaar toen Delta Light zich op overnamepad begaf in Noord-Amerika, en dat via de integratie van het Amerikaanse Lambent Lighting Group en haar merken LF Illumination, Delray, VLT en Softform. Met die overname van de Noord-Amerikaanse branchegenoot bevestigde Delta Light de ambitie om als familiebedrijf een dominante wereldspeler in architecturale verlichting te blijven.

Paul Ameloot blijft ook 45 jaar na datum aanwezig als niet te missen inspiratiebron, maar de dagelijkse leiding van Delta Light is vandaag in handen van de volgende generatie: Peter en Jan Ameloot. De fakkel is doorgegeven en brandt nog steeds even krachtig als op de eerste dag, zo luidt de boodschap.