OOstende oosterover 2

Versluys en Beauvent maken van Oostendse Oosteroever één van de meest energie efficiënte stadswijken van België

OOSTENDE - De ingebruikname van het Warmtenet in de Ensor Tower II is een belangrijke milestone voor Versluys Groep en burgercoöperatie Beauvent. Mede door dit Warmtenet zal de Oosteroever site de komende jaren evolueren tot één van de meest zuinige en energie-efficiënte stadswijken van België. Met deze inhuldiging zullen in één klap maar liefst 97 nieuwbouwappartementen kunnen genieten van een duurzaam en energie-efficiënt warmtesysteem. Beauvent verzamelt burgerkapitaal om te investeren in projecten rond hernieuwbare energie en energie-efficiëntie.

Het Warmtenet Oosteroever bestaat uit een doordacht systeem van warmtepompen en ketels die zorgen voor groene warmtestroom. Het is mogelijk om op termijn het Warmtenet Oosteroever te koppelen aan het Warmtenet Oostende waardoor in de toekomst ook gebruik gemaakt kan worden van de restwarmte van onder meer de IVOO afvalenergiecentrale.

Deze Warmtenetten zijn projecten van Beauvent cv, een burgercoöperatie die al meer dan 20 jaar investeert in projecten rond hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. De komende jaren zullen Versluys Groep en Beauvent cv hun samenwerking verder intensifiëren wat op zijn beurt een serieuze boost moet vormen voor een duurzame en groene energietransitie in heel wat nieuwbouwprojecten van Versluys. Een transitie die stap per stap zal verlopen en op termijn grotendeels het gebruik van gas of elektriciteit voor verwarming en warm water zal vervangen. Door het Warmtenet wordt minder schadelijke CO2 uitgestoten en bovendien is groene energie ook een onuitputtelijke bron.

 

Groot groen plan

Deze bewuste vergroening maakt deel uit van een groter klimaatplan bij Versluys Groep waarbij het momenteel ook zijn hoofdzetel in Oostende volop aan het transformeren is naar een 100% ‘Green House Hub’.

“Als toonaangevende projectontwikkelaar nemen we het voortouw in de groene transitie waarbij ook onze klanten kunnen genieten van heel wat voordelen”, dixit Bart Versluys in een  statement. "Achter de schermen zijn we al enkele jaren de transitie naar groene energie in onze Versluys projecten aan het voorbereiden. Ik ben dan ook verheugd dat de Ensor Tower II op de Oosteroever in Oostende, toch wel één van ons meest in het oog springende realisaties, nu officieel is aangesloten op het Warmtenet. Als alles goed gaat zullen er op korte termijn nog enkele bijkomende gebouwen op Oosteroever volgen waaronder de nieuwe realisaties Trinity, Dock 5 en Admiral. Daarnaast streven we er ook naar om de Ensor Tower I op termijn aan te laten sluiten op het warmtenet zodat ook deze inwoners kunnen meegenieten van de vele pluspunten. Op deze manier nemen we als toonaangevende projectontwikkelaar resoluut het voortouw in de groene transitie."

Met meer dan 778 referentiegebouwen behoort Versluys Groep sinds 1908 tot één van de meest toonaangevende projectontwikkelaars in België en Nederland. In de historische haven van Oostende ontwikkelt en bouwt Versluys Groep het project Oosteroever. Deze volledig nieuwe stadswijk met bijna 1.000 nieuwbouwappartementen en bijhorende handelszaken bevindt zich in een gevorderd stadium waarbij reeds een 10-tal deelfasen zijn afgewerkt of in ontwikkeling zitten. Versluys is ook actief als logistieke speler, onder meer op de luchthaven van Oostende.

Beauvent cv verzamelt burgerkapitaal om te investeren in projecten rond hernieuwbare energie en energie-efficiëntie.