Veurnse Duco investeert in nieuw trainingscentrum

Duco AcademyDuco Ventilation & Sun Control uit Veurne zet het nieuwe jaar sterk in met de opening van een eigen trainingscentrum. Met de Duco Academy kan de fabrikant van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen zowel beginnende als ervaren installateurs voortaan van een doorgedreven én praktijkgerichte opleiding voorzien. Hiermee wil Duco de kwaliteitsgarantie van zijn ventilatiesystemen versterken.

Voor een optimale werking van een ventilatiesysteem is een vakkundige installatie, inregeling van de debieten én een correct onderhoud essentieel, aldus het bedrijf. Met het oog op het realiseren van deze pijlers zette Duco een eigen Academy op waardoor het nog beter kan inspelen op de noden van de installateur. “Dankzij de Duco Academy kunnen we de lat erg hoog leggen op het gebied van kwaliteit," aldus Hendrik Dejonghe. "Bovendien is deze Academy geen traditioneel trainingscentrum. De kosteloze opleiding tot erkend installateur van Duco’s ventilatiesystemen -Duco ‘VIP’- kan zowel bij Duco als bij de installateur ter plaatse gegeven worden én beperkt zich niet tot de zuivere theoretische productvoorstelling. Snel en efficiënt kunnen de installateurs aan de hand van demo-opstellingen onder meer het inregelen van ventielen en afvoerventilatoren, en het onderhouden van de diverse systemen onder de knie krijgen."

Voortaan certificeert het Fonds voor de Vakopleiding in de Bouwnijverheid de opleiding aan de Duco Academy als erkende bouwopleiding, wat een garantie is voor professionalisme. (KC)