Nieuws West-Vlaanderen Wielsbeekse Matco Plastics in Oost-Vlaamse handen

Wielsbeekse Matco Plastics in Oost-Vlaamse handen

Cedric Blijweert, Manu Hanet en Cedric Conchilla.

Wielsbeekse Matco Plastics in Oost-Vlaamse handen

WIELSBEKE – Polymerendistributeur Eurasiacorp lijft het West-Vlaamse Matco Plastics in. Matco is een referentiebedrijf, dat zich toelegt op de recyclage van gesorteerd plastic afval. Hierdoor zal Eurasiacorp meer dan 25 procent van zijn omzet, goed voor een totaalbedrag van 150 miljoen euro, uit duurzame materialen halen.

 

Het Gentse Eurasiacorp werd in 2011 opgericht door Manu Hanet en levert polymeren aan klanten in heel Europa. Door een toenemende vraag naar gerecycleerd materiaal ging het bedrijf op zoek naar mogelijkheden om zijn portfolio te verbreden.

Tijdens die zoektocht kwam het terecht bij Matco Plastics in Wielsbeke. Het West-Vlaamse bedrijf past een uniek gepatenteerd proces toe waarbij het gelamineerde kunststoffen mechanisch van elkaar scheidt. Het gaat dan om producten zoals polystyreen yoghurtpotjes met een aluminium afsluitfolie. Dankzij het scheidingsproces kan de levenscyclus van die grondstoffen verlengd worden.

“De verkoop van Matco Plastics opent vele deuren”, vertelt Cédric Blijweert, managing director en mede-eigenaar van Matco Plastics. “We hebben al een uitgebreid netwerk opgebouwd in West-Europa, maar keken uit naar andere markten om verder te groeien. Ik zie in Eurasiacorps enorm veel potentieel om die groei te verwezenlijken.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.