Nieuws West-Vlaanderen Zoutman onthult nieuw ecologisch hoofdkantoor

Zoutman onthult nieuw ecologisch hoofdkantoor

Zoutman onthult nieuw ecologisch hoofdkantoor

ROESELARE – Zoutman, het West-Vlaamse familiebedrijf gespecialiseerd in de productie en verwerking van zeezout, onthult donderdag haar splinternieuw hoofdkantoor met een feestelijke ‘office warming’ voor de eigen medewerkers. Door de forse groei van de voorbije jaren werd het voormalige hoofdkantoor in het centrum van Roeselare stilaan te klein. Het nieuwe gebouw, dat gevestigd is in de Schaapbruggestraat en langs het kanaal Roeselare-Leie, is goed voor een investering van maar liefst 2,5 miljoen euro. “We staan klaar om de komende jaren tientallen nieuwe jobs te creëren”, vertelt COO Bert Lamote. 

Het toenemend succes van zeezout geeft Zoutman wind in de zeilen. Om zijn groeiambitie waar te maken investeerde het bedrijf met hoofdvestiging in Roeselare de afgelopen jaren reeds 18 miljoen euro in diverse uitbreidingen, waaronder een nieuwe productietoren langs de E403. “Onder meer door deze investering groeide het personeelsbestand binnen onze bedrijvengroep met 60% de afgelopen 5 jaar. We verwelkomden niet alleen vele nieuwe productiemedewerkers, maar ook een pak nieuwe bedienden”, vertelt COO Bert Lamote. “Door ons nieuwe hoofdkantoor met 1350 m2 kantooroppervlakte kunnen we het aantal bedienden in de toekomst nog eens verdubbelen”.

De ambities van Zoutman weerspiegelen zich mooi in het nieuwe gebouw, dat een opvallende verschijning is langs het kanaal Roeselare-Leie. “We kozen bewust voor een modern en energiezuinig gebouw met grote ramen, waardoor het er erg aangenaam vertoeven is”, vertelt CTO Jan Cerpentier. “Qua ergonomie voor ons personeel hebben we met letterlijk alles rekening gehouden. De akoestiek en lichtinval is perfect en we hebben zelfs een gezellige bar ingericht, ‘BARSEL’, een knipoog naar ons populair voedingszout ‘MARSEL’. Daarnaast werd er voor de afwerking van ons nieuwe gebouw consequent gekozen voor materialen met een geringe ecologische voetafdruk, zoals essenhout.”

De gebruikte ecologische houtsoort werd geleverd door het Meulebeekse familiebedrijf Carpentier. Het superieure interieur is naar een ontwerp van Caan Architecten.

 

Familiebedrijf op internationaal niveau

Ondanks de forse internationale groei van Zoutman wil de zeezoutproducent de persoonlijke sfeer van een familiebedrijf behouden. “Bij ons heerst er een cultuur van open communicatie en wordt de beslissingsketen bewust erg kort gehouden in vergelijking met veel andere internationale bedrijven, iets wat onze medewerkers sterk appreciëren.”, vertelt COO Lamote nog. “Door deze aanpak zien we het aantal sollicitanten dat wil komen werken bij ons, jaar na jaar stijgen. De uitstraling van ons nieuw hoofdkantoor zal deze trend ongetwijfeld alleen maar bevestigen.”

Zoutman, geleid door de broers Bart en Peter Sobry, heeft zich de voorbije 30 jaar gespecialiseerd in zeezout en verwerkt nu jaarlijks 300.000 ton zout voor diverse toepassingen. Het levert zowel voedingszout als zout voor waterbehandeling, veevoeders en landbouwtoepassingen, strooizout en technische zouten. Het bedrijf heeft in de haven van Gent de grootste zoutterminal van alle Europese zeehavens. Ze biedt een overdekte capaciteit voor meer dan 300.000 ton zeezout.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.