Deliveroo koerier

Deliveroo heeft zijn zinnen gezet op Oostende

OOSTENDE - De maaltijdservice Deliveroo heeft zijn komst aangekondigd naar Oostende. Het bedrijf is reeds aanwezig in meer dan 35 Belgische steden met een efficiënte en betrouwbare service die gerechten aan huis levert. Nu bereidt Deliveroo zich voor om ook de West-Vlaamse badstad vanaf juli te bedienen. Het zoekt voor zijn lancering 50 medewerkers.

Deliveroo werd in 2013 opgericht als food delivery-service en heeft zijn hoofdkantoor in Londen. Het bedrijf telt 2.500 medewerkers in kantoren over de hele wereld. In België is het concept aan de slag sinds 2015. In West-Vlaanderen is dat het geval in Kortrijk en daar komt nu dus Oostende bij. Momenteel zijn er 3.500 koeriers actief in het land en werken 3.000 restaurants met Deliveroo. "We zijn er trots op dat we onze uitbreiding in België kunnen voortzetten en dat nieuwe consumenten toegang zullen krijgen tot de voordelen van Deliveroo", zegt Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder van het bedrijf in België. "We weten dat het moeilijk zal zijn voor de horeca om iedereen in restaurants te verwelkomen deze zomer en willen restaurateurs helpen om toch zoveel mogelijk gerechten te kunnen bereiden. Het is onze missie om klanten tevreden te stellen en tegelijkertijd de restaurants in Oostende te ondersteunen. We merkten al een tijdje een sterke vraag in Oostende en we zijn verheugd om volgende maand onze service te kunnen lanceren.”

Een kans voor koeriers en restaurants

In Oostende creëert Deliveroo nieuwe werkmogelijkheden voor meer dan 50 koeriers die op zoek zijn naar flexibele werktijden. De koeriers van Deliveroo zijn hun eigen baas en kunnen zelf bepalen of en wanneer ze willen werken. Zo kunnen ze hun werk aanpassen aan hun leven en niet andersom, terwijl ze verzekerd zijn bij Deliveroo. Kandidaten kunnen zich inschrijven op de website onder het deeleconomie statuut, student zelfstandige of zelfstandige https://deliveroo.be/nl/apply

“Voor jobstudenten of zelfstandigen is dit een uitgelezen kans voor een flexibele en goed betaalde job tijdens de zomer", aldus de woordvoerder van Deliveroo. "Wij zijn op zoek naar mensen die gepassioneerd zijn over hun stad, dynamisch zijn met een uitstekend gevoel voor service, en op zoek zijn naar het voordeel van flexibele werktijden.”

In deze bijzonder moeilijke tijden voor restaurants is ook gebleken hoe belangrijk meeneem- en leveropties zijn voor restaurants. Deliveroo heeft verschillende acties ondernomen om restaurants bij te staan met advies, promocampagnes en betere cashflow. In andere steden heeft de samenwerking met Deliveroo de verkoop van restaurants tot 30% kunnen verhogen.