Aldi buiten small

Nieuwe, duurzame Aldi opent de deuren in Sint-Katelijne-Waver

SINT-KATELIJNE-WAVER - Woensdag 17 februari opent een gloednieuwe ALDI-winkel de deuren aan de Leliestraat in Sint-Katelijne-Waver. Het wordt een duurzaam filiaal met de nadruk op verse producten zoals brood, vers vlees en groenten en fruit.

Al meer dan 30 jaar kunnen de inwoners van Sint-Katelijne-Waver rekenen op hun lokale ALDI-winkel in de Generaal De Schachtstraat. In september 2020 gingen de werken voor een gloednieuwe winkel aan de Leliestraat 13 van start. Met 1.400 m² verkoopoppervlakte is de winkel meer dan verdubbeld.
Op woensdagochtend 8.30 uur worden de deuren van de nieuwe winkel geopend.

Tijdens de werken heeft ALDI resoluut de duurzaamheidskaart getrokken. Zo wordt de volledige winkel en parking verlicht met zuinige ledverlichting en is er een warmterecuperatiesysteem met duurzame CO₂-koeling voorzien. Daarnaast zorgt het regenwaterrecuperatiesysteem ervoor dat de ALDI-winkel jaarlijks minstens 50.000 liter water uitspaart. Naast de winkel heeft ALDI een wadisysteem aangelegd; een open bufferbekken voor hemelwater waarbij het water traag naar de bodem sijpelt en de grondwaterreserves aanvult. Op het dak is er plaats voor 534 zonnepanelen, wat overeenkomt met de productie voor het jaarlijks verbruik van 44 gezinnen.

De nadruk van de nieuwe winkel ligt op verse producten. Naast verse groenten en fruit zijn er meer ‘convenience’-artikelen zoals voorverpakte slaatjes, verse fruitsappen en andere bereide maaltijden. Daarnaast kan de klant er terecht voor een mooi aanbod aan vers vlees dat quasi 100% van Belgische afkomst is.