“Miko zal zich volledig toeleggen op de koffieserviceafdeling.”

Miko uit Turnhout kondigt aan dat de overname van Miko Pac door PACCOR is goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Die werd eind maart al bekend gemaakt. Miko Pac komt nu voor 100 % in handen van de Duitse verpakkingsgroep.

Karl Hermans en Kristof Michielsen, beiden bestuurders van Miko Pac, bevestigen het nieuws: “Wij zijn PACCOR dankbaar voor haar interesse en geloof in Miko Pac, en beschouwen onze samenwerking als een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf. Wij zijn ervan overtuigd dat zij aanzienlijke waarde zullen toevoegen om een gezonde groei waar te maken”.

Frans Van Tilborg, ceo van de Miko-groep, voegt eraan toe: “Nu de verkoop is afgerond, zal  Miko zich volledig toeleggen  op de koffieserviceafdeling. Hierbij beogen wij om in te spelen op alle interne, maar zeker ook externe  groeiopportuniteiten.”

Over Miko

Miko is al meer dan 200 jaar actief in koffieservice en sinds een 45-tal jaren in kunststofverpakkingen. De groep haalde in 2020 een omzet van 195,1 miljoen euro, waarvan 45,1 % in het koffiesegment en 54,9 % in het kunststofsegment. Miko is een internationale groep met eigen ondernemingen in België, Frankrijk, Engeland, Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Polen, Tsjechië, Slowakije, Indonesië en Australië.