1

Sociaal secretariaat heeft nieuwe CEO beet, en hij komt uit onverwachte hoek

BRUSSEL/LEUVEN - HR-dienstenverlener Group S, met onder andere kantoren in Leuven en Brussel, heeft Marc Peeters (54) aangesteld als nieuwe CEO. Peeters was tot eind vorig jaar aan de slag bij bouwgroep BAM Belgium, en neemt de fakkel over van Gonzales Stubbe.

Na zijn vertrek bij BAM Belgium vorig jaar maakt Marc Peeters (54) na 30 jaar de overstap van de bouwsector naar HR. In de toekomst wil hij Group S verder door de digitalisering binnen de sector loodsen en afstemmen op de noden van de ondernemers van vandaag.

Weerbaar/wendbaar

“De coronacrisis was voor heel wat bedrijven een extra uitdaging, gelukkig zijn de Belgische ondernemers heel weerbaar en wendbaar. Dat bevestigen ook de meest recente cijfers van de Nationale Bank want het ondernemers- en consumentenvertrouwen stijgt opnieuw. Ondernemingen gebruiken deze crisis als een opportuniteit en vinden zichzelf opnieuw uit en dat is volgens mij belangrijk. In de toekomst hoop ik dat we bedrijven nog meer en verder kunnen gaan begeleiden op dat vlak”, zegt de nieuwbakken CEO.

Verder dan corebusiness

Peeters is ambitieus en ziet met Group S heel wat mogelijkheden om bedrijven een dienstverlening aan te bieden die verder gaat dan de huidige corebusiness. “Werknemers blijven de sleutel tot succes maar de veranderingen op vlak van HR gaan razendsnel. Een groot deel van onze klanten zijn kmo’s, ik denk dat wij hen hierbij echt gaan kunnen helpen”, luidt het.

Over Group S

Group S is een sociale groep met onder meer een sociaal secretariaat dat ongeveer 20.000 werkgevers ondersteunt in hun dagelijkse personeels- en loonadministratie. Naast het sociaal secretariaat heeft Group S ook een ondernemingsloket ‘Formalis’ voor starters en een sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen. Group S werd meer dan 80 jaar geleden opgericht. In 20 kantoren zijn ongeveer 700 medewerkers aan de slag. Elke maand worden zo’n 500.000 loonberekeningen uitgevoerd.