puratos

Puratos Group investeert 120 miljoen in chocoladefabriek

DILBEEK - Puratos Group, de Belgische multinational die wereldwijd bakkerijproducten verkoopt, investeert 120 miljoen euro in zijn chocoladefabriek Belcolade in het Oost-Vlaamse Erembodegem. De investering komt er omdat volgens het bedrijf de vraag naar Belgische en duurzame chocolade blijft toenemen. De komende 5 jaar zal de productie bijna verdubbelen.

Naast een aanzienlijke verhoging van de capaciteit en een betere flexibiliteit om klanten wereldwijd te kunnen bedienen, zal de uitgebreide site een versnelde innovatie mogelijk maken. “Belangrijk is dat het ook een "voorbeeld van duurzame chocoladeproductie" zal worden”, zegt Jean-Philippe Michaux, CFO en hoofd van het Sustainability Steering Committee bij Puratos.

Cacao-Trace-programma

De ontwikkeling van Belcolade is te danken aan het Cacao-Trace programma van Puratos en haar kwaliteitsvolle chocolade ingrediënten. Meer dan elk ander vergelijkbaar programma, is Cacao-Trace er voor de cacaoboeren. Ze krijgen een betere prijs voor hun bonen van hoge kwaliteit en een extra chocoladebonus voor elke kilo Cacao-Trace chocolade die wordt verkocht.

CO2-neutraal

In overeenstemming met het engagement van Puratos tegenover toekomstige generaties, zal de volledige Belcolade-site CO2-neutraal worden. Ze zal voor 100% draaien op hernieuwbare elektriciteit en dus geen fossiele brandstoffen gebruiken. De vestiging zal ook 90% van haar water halen uit opgevangen regenwater. Deze maatregelen zijn volgens Michaux van fundamenteel belang in het kader van de verbintenis van het bedrijf om tegen 2025 CO2-neutraal te worden.

Extra jobs

Deze investering in de Oost-Vlaamse site, goed voor 120 miljoen euro, zal gefinancierd worden met een nieuwe duurzame lening van KBC. Op termijn kan er door de uitbreiding een 100-tal nieuwe jobs gecreëerd worden.