Afbeelding1 Foto Belga

Umicore gaat batterijfabrieken van Mercedes en Stellantis bevoorraden

HOBOKEN, OLEN - Umicore heeft een overeenkomst gesloten om de fabrieken van Automotive Cells Company (ACC) te bevoorraden met kathodematerialen. ACC is de joint venture van Mercedes-Benz, Stellantis en TotalEnergies voor de productie van batterijen voor elektrische auto's.

De langetermijnovereenkomst verzekert de bevoorrading van de toekomstige Europese batterijfabrieken van ACC. De joint venture bouwt momenteel gigafabrieken in Frankrijk en Duitsland en kondigde onlangs nog een derde aan in Italië.

500.000 elektrische voertuigen per jaar

Volgens de overeenkomst zal de recyclagegroep vanaf 2024 jaarlijks kathodematerialen voor de cellen van 13 gigawattuur aan autobatterijen leveren. Tegen 2030 zouden de jaarlijkse geleverde volumes moeten oplopen naar die voor een capaciteit van 46 gigawattuur. Die capaciteit is goed voor de aandrijving van ten minste 500.000 elektrische voertuigen per jaar.

Umicore en ACC zijn geen onbekenden voor elkaar. In februari sloten ze al een akkoord voor de recyclage van batterijen in de proeffabriek van ACC in het Franse Nersac.