Sarah-Parent-Go-Forest-scaled

Out of Office met Sarah Parent: de Vlaamse Ardennen, toogplakken en dineren met Elon Musk

RONSE - Tijdens de vakantieperiode zijn ook heel wat Oost-Vlaamse ondernemers ‘out of office’. We nemen daarom graag poolshoogte van hun zomerse activiteiten. CEO Sarah Parent is thuis in Ronse en staat aan het hoofd van klimaatconsulent Go Forest. Op haar vakantie-bucketlist staat een etentje met Elon Musk. "En hij mag trakteren."

Wat was je eerste vakantiejob?

"Ik denk dat ik officieel de meeste studentenjobs ooit heb uitgeoefend. Maar een van eerste was toen ik zestien was. Ik had een kleine dansschool. Voor 4 euro per les konden kindjes komen dansen. Ik deelde dan de opbrengst met de eigenaars van de zaal. Zo verdiende ik meer dan de gangbare 10 euro per uur. En ik had er veel plezier in!"

Welke plek in Oost-Vlaanderen krijgt jouw voorkeur op TripAdvisor?

"De Vlaamse Ardennen! Die zijn enorm mooi, maar niet bij iedereen even bekend. Als ik in het buitenland ben, zeg ik wel eens: ‘Wauw, zo mooi die uitgestrekte velden’. Maar eigenlijk hebben we die hier ook."

Waar staat het vakantiehuis van jouw dromen?

"Ergens tussen de bergen, en met zicht op zee. Ik ben fan van de combinatie groen en blauw. Of toch in de natuur."

Voor welke reisbestemming wil je onze lezers waarschuwen?

"Voor Go Forest reis ik naar mooie landen, maar met heel veel leed en armoede. Het is niet ontspannend om geconfronteerd te worden met onrechtvaardigheid en miserie. Ik voel steeds de nood om te helpen. Maar anderzijds vind ik dat iedereen eens naar de derde wereld moet gaan, al is het maar om in te zien hoe erg het daar kan zijn. Door COVID zijn de inkomsten van toerisme in die landen gekelderd, dus je kan via zo'n reis ook de lokale bevolking een handje helpen."

Als je ‘out of office’ bent, waar hebben we een goede kans om jou aan te treffen?

"Aan de toog. Maar zelfs daar slaag ik erin om soms te vervallen in netwerken."

Met welke ondernemer zou je graag eens tafelen deze zomer?

"Het is misschien een klassieker, maar ik zou graag eens tafelen met Elon Musk. Ik zou hem proberen te overtuigen om meer van zijn vermogen te investeren in onze planeet, en niet in de ruimte. Die discussie wil ik wel graag voeren tijdens een etentje. En hij mag trakteren."

Voor wie neem je nog de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?

"Als je gebeld wordt om 3 uur ’s nachts, dan zal het wel serieus zijn. Maar voor mij ligt dat een beetje anders. We werken vaak samen met buitenlandse partners, en die zitten in andere tijdzones. Ik ben dus niet zo snel in paniek."