druiven

Televisiekok Loïc Van Impe trapt nieuw seizoen van tafeldruif op gang

TERVUREN, OVERIJSE, HOEILAART, HULDENBERG, BERTEM - Het seizoen van de tafeldruif loopt van augustus tot oktober, maar werd op donderdagmiddag al op gang getrapt in Duisburg door de provincie Vlaams-Brabant en de Druivenstreekgemeenten. Televisiekok én rasechte Tervurenaar Loïc Van Impe mocht de eerste tros tafeldruiven in ontvangst nemen. Dat deed hij dan ook met de nodige trots.

“Ik woon en leef hier al jaren in Tervuren, en ik ben vandaag excited opgestaan met het idee dat ik druiven mocht knippen”, klinkt het bij de televisiekok. “Een ervaringsdeskundige ben ik zéker niet, maar in de tuin van mijn mama staat een kleine serre en daar knipte ik wel al druiven af. Zo’n grote joekels van leopolddruiven zoals ze hier geteeld worden, heb ik echter nog niet veel gezien. Ik kan niet wachten om ze te proeven. Dit zijn misschien wel de lekkerste druiven ter wereld. Ik ben vereerd dat ik hier mag zijn”, zegt Loïc.

De vele complimenten doen druiventeler Michel Dekerk, die de kneepjes van het vak leerde van zijn grootvader, veel deugd. “Dat streelt je ego”, aldus Michel. “Druiventeler zijn, dat doe ik met heel veel plezier en uit passie voor de stiel. Al hoop ik wel dat ik het nog enkele jaren kan volhouden tot aan mijn pensioen, want met de stijgende energieprijzen is dat allesbehalve gemakkelijk. Ik ben vandaag vooral blij dat de druiven nog goed verkopen, en dat de oogst er prima uitziet.”

De toeristische diensten van de Druivenstreekgemeenten zijn alvast klaar om de bezoekers te ontvangen. “Met de hulp van flyers met een overzicht van de serristen, wandelbrochures en fietsfiches van de drie Druivenroutes: Royal-, Muscat- en Voervalleiroute, wordt een bezoek een beleving”, klinkt het bij de provincie.