https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_05_09_4d94097f-0917-48c0-9f1d-5a64bed6c36a Foto Brent Saey

Marktkraamster en partner openen vaste winkel in dierenbenodigdheden

NINOVE - Pets on the Road, de dierenspeciaalzaak van Delphine Catrysse (23) en Dylan Lekeux (25), opent binnenkort de deuren in het voormalige danscafé Mustang op de Brakelsesteenweg in Ninove. “Niet iedereen kan naar de markt gaan, dus openen we nu ook een vaste winkel”, vertelt het koppel.

Delphine trekt al twee jaar bijna dagelijks naar de markten met haar kraam met dierenbenodigdheden. “Ik ben intussen de derde generatie marktkraamster. Van kleins af aan ben ik opgegroeid met de markt. Ik ging als kind vaak mee naar de markten in de omgeving van Veurne, waarvan ik afkomstig ben”, vertelt Delphine.

“Mijn ouders en grootouders hebben altijd allerlei dierenbenodigdheden verkocht. Nu hebben we de keuze gemaakt om ons enkel te focussen op honden en katten”, zegt ze.

De jongste tijd kreeg het koppel meer vraag naar een vaste winkel. “Toen dit pand beschikbaar was, hebben we niet langer getwijfeld. Niet iedereen kan naar de markt. Met een vaste winkel bereiken we meer mensen.”

Huiselijke sfeer

Toch zal het marktkraam niet verdwijnen. “We blijven de markten van Dendermonde, Ninove, Herzele, Oudenaarde, Aalst en Wemmel doen”, vertelt het koppel. Dylan, de partner van Delphine, die eerst als tuinaannemer actief was, deed al geregeld de markten. Hij zal die nu helemaal op zich nemen terwijl Delphine in de winkel zal staan.

In de winkel komt een ruim aanbod aan droge en diepvriesdierenvoeding. Ook speeltjes en bijvoorbeeld medailles zullen verkrijgbaar zijn. “We willen hier vooral een huiselijke sfeer creëren waar we mensen persoonlijk kunnen helpen en adviseren. Veel van onze producten testen we ook eerst zelf uit op onze eigen huisdieren voor we ze verkopen”, gaat Delphine verder. “Een vriendin van mij zal hier een ruimte hebben voor haar hondentrimsalon. Iedere klant zal haar vanuit de winkel aan het werk kunnen zien”, zegt ze.

Pets on the Road gaat op zaterdag 20 mei officieel open op de Brakelsesteenweg 449 in Ninove.