groene hendrickx nieuw

Het zijn geen groentjes die Groene Hendrickx hebben gekocht

Wim Witvrouw en Stefaan Declerck, eigenaars van horecazaken als De Boskar in Houthalen, Ingredi in Bree en Paal 26 in Beringen, hebben het pand van De Groene Hendrickx in Hasselt gekocht. Ze gaan na een opfrisbeurt de brasserie zelf uitbaten, met spare ribs als specialiteit op de kaart. Het hotel wordt uitgebreid met 2 suites, die over enkele weken klaar moeten zijn.

De Groene Hendrickx is een heel gekende zaak in het centrum van Hasselt. Het pand bevat een driesterrenhotel met 22 kamers en een groot restaurant met een adembenemend terras. Midden vorig jaar werd het door The Lodge Group te koop gezet voor 3,5 miljoen euro. Of het voor dat bedrag werd verkocht is niet bekendgemaakt door de nieuwe eigenaars Wim Witvrouw en Stefaan Declerck. Zij hebben het pand in het geheel gekocht en gaan ook zelf de uitbating verzorgen.

Het duo komt niet onbeslagen op het ijs. De Groene Hendrickx is al de negende horecazaak die ze in eigendom hebben. Dertig jaar geleden begonnen ze in Leuven met de Wiering, gekend voor hun spare-ribs. (Die spareribs gaan ze trouwens ook serveren in de brasserie in Hasselt). Alle aangekochte horecapanden hebben Witvrouw en Declerck eerst zelf een tijdje uitgebaat om ze vervolgens verder te verhuren, zoals De Boskar in Houthalen, Ingredi in Bree, Paal 26 in Beringen en Pact 24 in Bekkevoort.

Lees ook: Gekende zaak komt te koop in Hasseltse centrumDe Groene Hendrickx gaan ze wel zelf uitbaten. Momenteel voeren ze nog enkele verbouwingen door. Zo worden er nog twee kamers met kleine keuken (dus suites) bijgemaakt. Een aantal kamers krijgen ook een infraroodsauna. De brasserie wordt voorzien van nieuw meubilair en het terras wordt aangepast met nieuwe verlichting. Na het beëindigen van de werken zal de brasserie van De Groene Hendrickx niet meer gesloten zijn op maandag en zondag, maar 7/7 de deuren openen.

De verkoop van het gekende pand gebeurde via Dewaele in Hasselt met als makelaar Catherine Colson. Een bemiddeling die vlot is verlopen, wat geen evidentie is voor een prestigieus en multifunctioneel horecagebouw. Eind goed, al goed!