VLM gaat op Birmingham vliegen

vliegen

VLM vliegt vanaf maandag 5 oktober drie keer per week vanop Deurne naar Birmingham. Daarmee bouwt de vliegtuigmaatschappij haar Europees netwerk verder uit.

VLM
is een van de steunberen onder de nieuwe expansie van de Antwerpse luchthaven. De groep heeft eerder al nieuw lijnen geopend op Genève, Hamburg, Southampton, Rotterdam, Waterford en Luton (Londen). Die steden worden geregeld aangevlogen.

De bouw van een tunnel onder de Krijgsbaan heeft de toekomst van Deurne in die mate verzekerd dat de landingsbaan daarmee extra beveiligd werd. Daardoor krijgen vliegtuigmaatschappijen ook een betere kijk op Deurne. JetairFly is  VLM in dit opzicht  gevolgd.

Met Birmingham voegt VLM nu een nieuwe bestemming toe aan zijn schema. De Britse stad zou de voorkeur weg dragen van nogal wat zakenlui. Ook toeristisch liggen er kennelijk nog ongekende mogelijkheden. Birmingham zal op maandag, woensdag en vrijda  aangevolgen worden met een Fokker 50.

“Er bestaat een duidelijke synergie tussen beide steden op vlak van onder meer de mode-, diamant-, auto- en chemiesector”, zegt COO Steve Blair van VLM de keuze voor de verbinding Antwerpen-Birmingham. “Daarnaast is Birmingham een belangrijke toeristische trekpleister en vormt het de toegangspoort tot het Engeland van Shakespeare .”

Ook Antwerp Airport is van mening dat de nieuwe lijndienst populair zal zijn bij zowel zakenreizigers als toeristen, vanwege de vlotte bereikbaarheid, korte check-in tijden en parkeerfaciliteiten van de luchthaven van Antwerpen. “Beide steden vormen een hub met uitstekende verbindingen en doorreismogelijkheden”, vindt Marcel Buelens, CEO van Antwerp Airport.