Nieuws Antwerpen 10 Minutes a Day mobiliseert ook het bedrijfsleven tegen zwerfvuil

10 Minutes a Day mobiliseert ook het bedrijfsleven tegen zwerfvuil

10 Minutes a Day mobiliseert ook het bedrijfsleven tegen zwerfvuil

Staatssecretaris Philippe De Backer, Jean-Paul Meus en Antwerp Schepen Nabilla Ait Daoud

Staatssecretaris Philippe De Backer, Jean-Paul Meus en Antwerps Schepen Nabilla Ait Daoud

Zaterdag vond de eerste actie ‘10 Minutes a Day’ plaats in Antwerpen. Een dikke honderd enthousiaste volwassenen en kinderen trokken de straten rond het Centraal station in om tien minuten zwerfvuil te ruimen. Initiatiefnemer is Jean-Paul Meus, ondernemer en CEO van het kerstdecoratiebedrijf Goodwill in Kontich.
Meus kon rekenen op steun uit politieke hoek: Antwerps Schepen voor cultuur, economie, stads- en buurtonderhoud Philip Heylen, Staatssecretaris voor Bestrijding Sociale Fraude, Privacy en Noordzee Philippe De Backer, en Antwerps Schepen voor jeugd, Nabilla Ait Daoud. Stad Antwerpen, Indevuilbak.be en Fost Plus zorgden voor de logistieke steun.

Elke dag trekt bedrijfsleider Jean-Paul Meus tien minuten de straat op om zwerfvuil op te ruimen. Hij werd hiertoe ‘moreel’ aangezet tijdens zijn bezoek aan het Indonesische Bali, waar hij geconfronteerd werd met de enorme vervuiling van de prachtige stranden. “Ik moest daar iets aan doen! In plaats van te genieten van zon, zee en strand, heb ik twaalf dagen het strand schoongemaakt. Sindsdien is zwerfvuil ruimen een dagelijkse meditatie geworden die ervoor zorgt dat mijn geest scherp blijft om bewuster en duurzamer te leven”, zegt Jean-Paul Meus.

De Vlaamse overheid besteedt 61,5 miljoen euro per jaar aan het opruimen van zwerfvuil of circa 9,60 euro per inwoner. Tijd, geld én mankracht die naar andere zaken zou kunnen gaan.

“Als iedereen die bekommerd is over de toekomst van onze planeet, tien minuten per dag kon besteden aan de opruiming van onze straten, zou dat een enorm verschil maken. Dat is waar duurzaamheid om draait. Laat het geen loze belofte zijn. Steek de handen uit de mouwen. Ik hoop dat collega bedrijfsleiders zich geroepen voelen om ideeën aan te brengen en 10 Minutes a Day acties uit te bouwen”, zegt een hoopvolle Jean-Paul.
Meer info op Facebook @10minutesadayBE en rechtstreeks bij de initiatiefnemer:  Jpm@goodwill.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.