Nieuws Antwerpen 55 jaar haartooi ‘Academie Verbist’

55 jaar haartooi ‘Academie Verbist’

55 jaar haartooi ‘Academie Verbist’

In 1962 richtte Henri Verbist, die acht jaar geleden is overleden, de kapperszaak en -school ‘Academie Verbist’, op. Sinds vier jaar is dochter Isis zaakvoerder en zet zij het familiebedrijf verder. Zij volgde haar moeder op die na het overlijden van Henri de zaak leidde.

Henri Verbist beoogde met zijn ‘Academie’ jongeren het kappersvak ‘al doende’ aan te leren. Klein gestart in de Vestingstraat met enkele leerlingen is Academie Verbist sinds 1979 ondergebracht aan de Italiëlei.
Gemiddeld volgen 60 tot 100 leerlingen per jaar de opleiding. De inschrijvingen worden bewust beperkt gehouden om de kwaliteit te waarborgen.

De meeste leerlingen komen uit het Waasland, de omgeving van Mechelen en Kempen. Ook jongeren uit de Nederlandse grensstreek komen tot bij de Academie .

Verschillende opleidingsformules zijn mogelijk. In samenwerking met Werkend Leren Antwerpen Noord is er voor leerlingen die nog onder de leerplicht vallen een volwaardig traject van drie jaar beroeps secundair onderwijs (BSO). Ze krijgen één dag per week theorie en verder praktijklessen.

Zij die al een andere opleiding volgden – al of niet in de schoonheidszorgen – kunnen een twee jaar durend praktijktraject volgen van dinsdag tot zaterdag.
“Een derde optie richt zich tot zij die elders al een klassieke kappersopleiding volgden en nog wat tempo, zelfvertrouwen of praktijkervaring missen. Wij bieden hen een jaar praktijkervaring op maat die inspeelt op persoonlijke noden”, zegt zaakvoerder Isis Verbist.

“De combinatie opleiding-praktijk maakt onze school uniek. In onze omgeving mogen leerlingen fouten maken.”
Klanten hoeven echter niet bevreesd te zijn dat ze met een andere haarkleur dan gewenst buiten gaan. Zes VTE kappers-leerkrachten begeleiden de leerlingen continu.

Isis Verbist: “Wij garanderen bovendien onze leerlingen ook een job. Tal van kappers komen bij ons aankloppen zodat we zelfs met wachtlijsten moeten werken.”
Op zondag 25 juni om 13 uur leggen de leerlingen van Academie Verbist hun praktisch eindexamen ‘haartooi’ af. Tijdens een wervelende show in de Belle Epoque zaal van het Hilton Hotel aan de Groenplaats stellen zij hun creaties voor aan het grote publiek en een onafhankelijke vakjury. De laatstejaarsstudenten presenteren op de catwalk hun model met extravagant avondkapsel. De jury volgt de opbouw van het kapsel en beoordeelt nadien het concept in het openbaar. Iedereen is welkom om de show bij te wonen. De toegang is vrij.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.