Nieuws Antwerpen Ahlers geeft Brazilianen opleiding

Ahlers geeft Brazilianen opleiding

Ahlers geeft Brazilianen opleiding

booreilandHet Antwerpse scheepvaartbedrijf Ahlers leert Brazilianen omgaan met offshore booreilanden. Ahlers zette daartoe een nieuwe firma op in Rio de Janeiro. De olieîndustrie is booming business in Brazilië.

De vondst van grote olievelden voor de Braziliaanse kust zet er nogal wat ondernemingen toe aan om zwaar te investeren in de petroleumwinning. In de komende jaren zal de Braziliaanse oliesector dan ook stevig boomen, is de redenering.

Ook Ahlers grijpt die nieuwe kansen aan om op de boot te springen en heeft een eigen opleidingskantoor geopend in Rio. Een ander wordt gecoördineerd door Ahlers Maritime, een divisie van het bedrijf die scheepsbemanningen bijeenbrengt en traint. Het dochterbedrijf Bureau Maritime International (BIM) oriënteert zich specifiek naar personeel voor offshore boorplatforms en schepen. BIM had eerder al eigen opleidingskantoren geopend in Frankrijk en Congo Brazzaville. In Congo Brazzaville heeft BIM bv. een eigen floating unit aangeland, een barge waarop praktijkoefeningen kunnen gedaan worden met lokaal ingehuurde personeelsleden voor de olie-inudstrie.

Ahlers heeft ondertussen Jean-Pierre Van Hentenryck naar Rio gestuurd waar hij de eigen cursussen van BIM do Brasil ter nazicht voor goedkeuring moet voorleggen aan de Braziliaanse autoriteiten. “Wij hopen dat de hele validatieprocedure tegen het einde van het jaar kan afgerond worden zodat wij dan volgend jaar zouden kunnen opstarten”, zegt Guy Bultynck, het hoofd van Ahlers Maritime.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.