Nieuws Antwerpen Antwerp Tours Association zet in op kwaliteit stadswandelingen

Antwerp Tours Association zet in op kwaliteit stadswandelingen

Antwerp Tours Association zet in op kwaliteit stadswandelingen

De Antwerp Tours Association heeft een charter opgesteld waardoor aanbieders van tours en stadswandelingen in de toekomst beter zullen samenwerken om het niveau van de stadswandelingen nog te verhogen. Daarnaast zullen aanbieders dankzij de stad ook gratis coaching kunnen aanvragen.

In oktober 2020 werd Antwerp Tours Association (ATA) opgericht om alle aanbieders van tours en stadswandelingen in Antwerpen te vertegenwoordigen. Door de huidige coronacrisis werd duidelijk dat de sector nood had aan een aanspreekpunt en dat bleek er niet te zijn.

Nu heeft ATA ook een charter opgesteld met als doel om de sector van toeristische rondleidingen naar een hoger niveau te tillen. “Er zijn altijd uitschieters die reeds zeer professioneel met hun bedrijf bezig waren en die nemen de anderen op sleeptouw”, vertelt Vincent Hellemans, voorzitter ATA. “Dat gaat van kleine zaken als elkaar geen slechte naam geven bij klanten maar heeft eveneens invloed op de manier waarop we tours in Antwerpen coronaproof maken.”

Dat laatste wordt heel belangrijk nu de overheid het licht op groen heeft gezet om vanaf 26 april de buitenbubbel te vergroten van vier naar tien personen. “Hierdoor kunnen we opnieuw tours van negen mensen met gids aanbieden. Dat is heel goed nieuws. Je mag niet vergeten dat dat organisatoren van stadswandelingen dat sociaal contact nodig hebben. Bovendien is het organiseren van stadswandelingen voor velen een voltijdse job geworden en organiseren ze dit om den brode”, gaat Hellemans verder.

Verder zal de stad Antwerpen het mogelijk maken dat een aanbieder van een toeristische wandeling, in navolging van de horeca en retail, vanaf 1 mei ook gratis coaching zal kunnen aanvragen. Dat kan gaan van ondersteuning op vlak van social media tot onderhandelen met leveranciers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.