Nieuws Antwerpen Antwerpen kampt met tekort aan industriële profielen

Antwerpen kampt met tekort aan industriële profielen

Antwerpen kampt met tekort aan industriële profielen

ANTWERPEN – De Antwerpse arbeidsmarkt heeft dringend nood aan extra industriële profielen. Dat blijkt uit een onderzoek van vacaturesite Indeed.

Als gevolg van de economische groei neemt de krapte op de arbeidsmarkt toe. In december 2018 stonden er in Vlaanderen in totaal 48.020 vacatures open, zo blijkt uit het Kwartaalbericht van Steunpunt Werk. Een aantal dat ook in 2019 gestaag blijft stijgen.

Vooral thuishulp blijft het grootste knelpuntberoepen, maar ook vacatures in de bouw en technologiesector geraken maar moeilijk ingevuld, net zoals functies van verzekeringsadviseur, relatiebeheerder en afdelingsverantwoordelijke supermarkt. Nog in de top 10 staan functies voor technisch geschoolde profielen. En daarbij ligt het zwaartepunt in Antwerpen.

“Dit heeft in grote mate te maken met de aanwezigheid van de haven van Antwerpen, en de specifieke functies die in die omgeving courant zijn”, zegt Suzanne van der Cammen, marketing director Indeed Benelux.

Vooral vacatures voor projectmanagers voor HVAC-installaties (83%) staan daar minstens twee maanden open. Nadien volgen vacatures voor industriële elektriciens (82%), business consultants (77%) en softwaredevelopers (71%). Ook relatiebeheerders, functionele analisten, servicemonteur koeltechniek, chef de partie, procesoperator en lasser maken deel uit van de top 10 in Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.