Nieuws Antwerpen Atlas Copco Belgium verkocht al 100 VSD+ compressoren

Atlas Copco Belgium verkocht al 100 VSD+ compressoren

Atlas Copco Belgium verkocht al 100 VSD+ compressoren

atlasVorige week is het honderdste verkochte exemplaar van de VSD+-compressor van Atlas Copco officieel in gebruik genomen bij ClozDloop in Malle. Het gaat om het 100ste exemplaar in België. . ClozDloop is een hoogtechnologisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de recyclage van inktpatronen. “Met deze compressor kunnen we verder bouwen aan de groei van onze onderneming en onze operaties op een meer duurzame manier inrichten”, aldus Gerrit Ouwens, medeoprichter van ClozDloop.

Met de verkoop van het honderdste exemplaar van de VSD+ in België is de compressor van Atlas Copco ook in eigen land op korte tijd uitgegroeid tot een groot succes. De VSD+ is ontworpen door het eigen team van de fabriek van Atlas Copco in Wilrijk.  De VSD+ is er niet alleen ontworpen, hij wordt er ook geproduceerd. “We merken dat meer en meer bedrijven – naast hun economische doelstellingen – ook begaan zijn met de ecologische impact van hun activiteiten”, zegt Jan Smets, Business Line Manager Industrial Air bij Atlas Copco Overijse uit. “Energie-efficiënte is daarom een van de belangrijkste ontwerpvoorwaarden voor onze producten. Met deze VSD+ wilden we op dit aspect nooit geziene prestaties neerzetten. Daar zijn we met vlag en wimpel in geslaagd.”

“Als recyclagebedrijf dragen wij duurzaamheid zeer hoog in het vaandel. De VSD+ met variabele toerentalaandrijving ligt perfect in lijn met dat groen gedachtegoed. De compressor verbruikt tot 50% minder dan vergelijkbare modellen en dankzij de nieuwe technologieën kan er in de gehele levenscyclus van de compressor nog eens een besparing van 37% gerealiseerd worden”, aldus Gertjan de Boever, Operations Manager bij ClozDloop.

Per verkochte kilowatt van de VSD+ schenkt Atlas Copco twee bomen aan een herbebossingsproject in Burkina Faso. Door de goede verkoop van de compressor zijn er zo 250.000 bomen geplant op een gebied van 600 are. Op die manier wil Atlas Copco onderlijnen dat het van duurzaamheid een prioriteit maakt in zijn bedrijfscultuur.

De nieuwe VSD+ heeft een geïntegreerde permanentmagneetmotor die het schroefelement aandrijft. Die innovatie werd meermaals bekroond en zorgt er mee voor dat de VSD+ 13% meer perslucht levert bij een vrije luchtlevering. Daardoor is de compressor zelfs bij vollast nog altijd efficiënter dan zijn tegenhanger met vast toerental. Ook in de rest van de onderdelen van de compressor werd steeds gestreefd naar de meest energie-efficiënte oplossing. Samen zorgt dit ervoor dat de VSD+ compressor een energiebesparing van 50% realiseert ten opzichte van standaard stationaire compressoren, goed voor een jaarlijkse besparing van ettelijke duizenden euro’s.

Atlas Copco is wereldwijd marktleider op het gebied van duurzame productiviteitsoplossingen. De Groep voorziet klanten van innovatieve compressoren, vacuümoplossingen, luchtbehandelingssystemen, apparatuur voor de bouw en mijnbouw en assemblagesystemen. Atlas Copco ontwikkelt producten en diensten gericht op productiviteit, energiezuinigheid, veiligheid en ergonomie. Het bedrijf, dat in 1873 is opgericht, heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm, Zweden, en is wereldwijd actief in meer dan 180 landen. In 2013 bedroeg de omzet van Atlas Copco 9,7 miljard euro en werkten er meer dan 40.000 werknemers.

Download high resolution images »

Unsubscribe | View the web version

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.