Nieuws Antwerpen Besix Park gaat parkings exploiteren op Luchthaven Deurne

Besix Park gaat parkings exploiteren op Luchthaven Deurne

Besix Park gaat parkings exploiteren op Luchthaven Deurne

deurneAntwerp Airport heeft het ontwerp, de realisatie en de exploitatie van haar parkings toevertrouwd aan Besix Park, een dochter van de bouwgroep Besix. Vanaf volgende week kan men vanuit Antwerpen naar acht nieuwe bestemmingen vliegen: Alicante, Barcelona, Berlijn, Hamburg, Malaga, Milaan, Mallorca en Southampton. Dat brengt heel wat extra reizigers met zich mee, waarvan een deel zijn wagen gemiddeld langer zal parkeren dan nu het geval is. Om deze nood te lenigen worden op korte termijn meer dan 600 bijkomende parkeerplaatsen gecreëerd.

Deze week werd van start gegaan met de aanleg van de nieuwe parking P3 door middel van grastegels, de heraanleg van de toegangsweg langs de spoorlijn en de aanleg van een rotonde. P3 zal bereikbaar zijn tegen 17 april. Eind april zal P3 volledig afgewerkt zijn.

Parking P3 zal plaats bieden aan ruim 520 wagens. De reizigers worden vandaar met een gratis shuttle-dienst naar het luchthavengebouw gebracht. Parking P3 is gratis tot oktober 2015.

Deze week wordt van start gegaan met de uitbreiding van P2. Deze werken zullen klaar zijn op 21 april. Aansluitend wordt het asfalt van de huidige Parking P2 (nabij het luchthavengebouw) afgeschraapt. Daarna worden er een nieuwe toplaag en markeringen aangebracht. Deze werken zullen afgerond zijn op 30 april. P2 blijft voorlopig gratis, maar wordt betalend vanaf eind juni 2015.

De parkeerduur van 10 minuten op de ‘kiss & ride’-parking (aan de ingang van het luchthavengebouw) zal gecontroleerd worden door middel van nummerplaatherkenning.

Reizigers zullen nog in de loop van dit jaar via een gebruiksvriendelijke website hun parkeerplaats op voorhand kunnen reserveren aan voordelige tarieven.

Belgische en Nederlandse gebruikers van de gratis parkeer-app Parkmobile kunnen de verschillende parkings op- en afrijden zonder via de betaalautomaat te moeten passeren. Zij betalen het parkeergeld via hun maandelijkse factuur.

In 2014 maakten 121.357 passagiers gebruik van Luchthaven Antwerpen. Door het verruimde aanbod aan bestemmingen zal Deurne dit cijfer ongetwijfeld sterk kunnen opvoeren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.