Nieuws Antwerpen Cenergie zet mee Belgisch paviljoen in Milaan op

Cenergie zet mee Belgisch paviljoen in Milaan op

Cenergie zet mee Belgisch paviljoen in Milaan op

milaanCenergie kan een mooi visitekaartje afgeven op de komende Wereldtentoonstelling in Milaan. Het ingenieursbureau uit Berchem heeft het technisch concept van het toch wel opmerkelijke Belgisch paviljoen ontworpen. Milaan staat in het teken van voedsel en energie. Cenergie heeft daar perfect op ingespeeld.

Van 1 mei e.k. tot 31 oktober wordt in Milaan de 34ste Wereldtentoonstelling georganiseerd. De vijfjaarlijkse organisatie staat in het teken van het centraal thema “voedsel voor de planeet, energie voor het leven.” Op die manier moet de wereldwijde dialoog rond de problematiek van de voedselbevoorrading en de duurzame ontwikkelingen versterkt worden.

Het bouwbedrijf Besix-Vanhout uit Geel, het Spaanse architectenbureau Patrick Genard & Associados, architect Marc Belderbos en Cenergie hebben de opdracht voor de bouw van het Belgisch paviljoen in de wacht gesleept.

Centraal in het project staan de duurzaamheid en de technologische innovatie. Het gaat dan om het minimaliseren van het energieverbruik, het gebruik van hernieuwbare energie, de keuze van duurzame en gerecycleerde bouwmaterialen, het voorkomen van sloopafval en het minimaliseren van het waterverbruik. De specialisten van Cenergie kozen daarbij voor de installatie van waterpompen, warmterecuperatiesystemen, zonnepanelen en windturbines.

In dit opzicht werd gekozen voor de constructie van een groot glazen bolvormig dak dat ergens de lijnen van de Koninklijke Serre van Laken en de traditionele boerderijstructuren volgt.

Cenergie is uiteraard best trots op de realisatie van het geheel. Het bedrijf is als coöperatieve vennootschap gegroeid uit de initiatieven van energiespecialist Aviel Verbruggen. Die heeft vanuit zijn professionele carrière altijd ingezet op een dynamisch energiemanagement, passiefgebouwen, duurzaamheidsmaatregelen en energietechnieken. Bij Cenergie werken zo’n 50 man.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.