Nieuws Antwerpen Chocolaterie Duc d'0 werkt vooral voor export

Chocolaterie Duc d'0 werkt vooral voor export

Chocolaterie Duc d'0 werkt vooral voor export

chocoDe Chocolaterie Duc d’O zit in in een volle overgangsfase. Het bedrijf uit Kruibeke is enkele tijd terug overgenomen door de groep Baronie uit Veurne. Het lopend bedrijfsverlies werd in het boekjaar 2014/2015 verder afgebouwd tot 2,2 miljoen euro. Het Wase chocoladebedrijf is vooral gespecialiseerd in de productie van zogenaamde schilfertruffels. Het verkoopsassotiment omvat ook minipralines, chocoladerepen, paaseitjes en zeeschelpen.

Chocolade is een van de Belgische exportproducten bij uitstek. Nogal wat ondernemingen dragen die nationale trots uit. Onder hen de Chocolaterie Duc d’O die overigens voor 80% op export draait. Het bedrijf heeft wél een aantal moeilijke jaren achter de rug. Niet in het minst na de dood van stichter Hendrik Verhelst en de opeenvolgende herstructureringen die daarop volgden. De Chocolaterie is vandaag in handen van de groep Baronie, onder de Nederlander Fons Walder. Die heeft zo’n 400.000 euro aan investeringen gedaan in de fabriek.

Duc d’O tekent onderhand voor een productie van liefst 30 ton aan chocoladeproducten per dag. De onderneming stelt nu 120 mensen tewerk. Tijdens seizoenstoppers worden er ook tientallen freelancers aan het werk gezet.

Tijdens het afgesloten boekjaar werd een omzet gerealiseerd van 18,9 miljoen euro. Daar werd een verlies op ingeboekt van 3,1 miljoen euro.

Voor Baronie was de overname van de onderneming uit Kruibeke een nieuwe stap in zijn volgehouden expansie. In augustus 2011 nam het bedrijf ook al het Brugse Kathy Chocolaterie over, toen die producent van bouchees, paaseieren en zeevruchten met overlevingsproblemen kampte. Eerder dat jaar had Baronie ook al de Europese consumentenproducten van Barry Callebaut overgenomen. Die waren gegroepeerd  in de onderneming Stollwerk. In die portfolio zaten onder meer de populaire repenmerken Jacques en Sarotti. De groep Baronie is daardoor uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in zijn sector met productievestigingen in België, Nederland, Duitsland en Zwitserland. Het produceert zowel merkproducten als private label.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.