Nieuws Antwerpen Duidelijkheid op komst over plannen Metro en Makro in België

Duidelijkheid op komst over plannen Metro en Makro in België

Duidelijkheid op komst over plannen Metro en Makro in België

Nadat eerder bekend werd dat het Duitse moederbedrijf Metro de verkoop van de Belgische filialen van Makro en Metro overweegt, wordt er woensdag duidelijkheid verwacht. Volgens de Duitse krant Handelsblatt zou Steffen Greubel, de CEO van het Duitse moederbedrijf Metro, die dag zijn nieuwe strategie bekendmaken.

Ons land telt 17 winkels uit de groep: 6 Makro en 11 Metro-filialen. In onze regio zijn het er 4: het hoofdkantoor in Wommelgem, een Makro-filiaal in Deurne en twee Metro-vestigingen op het Antwerpse Kiel en het Eilandje.

Steffen Greubel nam in mei 2021 het roer over bij Metro. De afgelopen maanden bezocht hij alle landen waar het concern actief is: 34 in totaal. In enkele van die landen zou het retailconcern zich nu terugtrekken, waaronder België en India, schrijft Handelsblatt. Dat is een bevestiging van de informatie die eerder al door de krant De Tijd werd gebracht.

Bij Metro zelf wil men geen commentaar kwijt. De bedoeling van de topman is volgens Handelsblatt om meer geld vrij te maken voor de overblijvende landen. De focus komt te liggen op meer rendabiliteit en meer interactie met de klanten, luidt het. Of de terugtrekking uit België zal gebeuren via een verkoop of sluiting is niet duidelijk, daarvoor is het wachten tot woensdag.

In de Belgische winkels werken nog zo’n 1.800 mensen.

Reageer op dit bericht

Reacties

. 2022-01-26 17:02:17

Hopelijk blijft hij open voor ons en het personeel

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.