Nieuws Antwerpen Eco Treasures zoekt investeerders

Eco Treasures zoekt investeerders

Eco Treasures zoekt investeerders

ecoKandidaat-investeerders mogen zich nog altijd aanmelden bij Eco Treasures in Lokeren. De expansieve start-up is de experimentele fase voorbij en wil nu op termijn gaan produceren. Daartoe is zeker nog 1,5 miljoen euro aan groeikapitaal nodig. Het bedrijf verhuist een dezer dagen naar een groter industrieel pand in Lokeren.

Kris Schatteman is een gedreven ondernemer die jarenlang gewerkt heeft in de procesindustrie. Vanuit die idee dat hij zijn ervaringen ook kon omzetten in nieuwe productiesystemen zocht hij naar markten in de extractie-industrie. Hij zette daarbij in op de zogenaamde superkritische extractie, dit is de extractie die CO2 als extractiemiddel gebruikt. De superkritische extractie is in dit opzicht veilig en tevens een milieuvriendelijk alternatief voor de conventionele extractieprocessen. Omzet haalde het bedrijf ondertussen uit consultancy-opdrachten voor derden en experimenten voor klanten.

In een eigen proefinstallatie werd vele jaren geëxperimenteerd met vruchtenpit olie uit de restproducten van de fruitsappenindustrie. “Wij werken effectief op de pitten van zegmaar frambozen of bosbessen”, zegt Dries De Decker. “Wij halen olie uit de zaadjes die naderhad gebruikt kan worden voor de aanmaak van cosmeticaproducten  en voedingssupplementen. Wij leveren in dit opzicht onderhand al aan een buitenlands cosmeticabedrijf.”

Sam De Schepper die met zijn bedrijf Indinox (Lokeren) heel wat ervaring had op het vlak van hoge drukprocessen rond biodieselproductie kwam ondertussen als aandeelhouder mee aan boord. Eco Treasures kreeg overigens ook steun van het Vito en het IWT.

“Wij hopen onderhand verder te kunnen doorbreken als maakloonbedrijf voor derden”, zei Kris Schatteman onlangs aan de redacteur van de website dVO,  (De Vlaamse Ondernemer).  “Indien we effectief op industriële schaal zouden kunnen beginnen produceren zou Eco Treasures snel naar een omzet van 5 tot 6 miljoen euro kunnen doorgroeien. Naargelang van het extractieproces zouden we met drie reactoren van 300 liter dagelijks een productievolume van 5 ton kunnen halen.”

Bij Eco Treasures werken vandaag 5 mensen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer