Nieuws Antwerpen Entek neemt nieuwe start met vers kapitaal

Entek neemt nieuwe start met vers kapitaal

Entek neemt nieuwe start met vers kapitaal

zonnepanelenDrie investeerders zijn in het kapitaal van Entek gestapt, een specialist in het monitoren en onderhouden van parken voor zonnepanelen. De start-up uit Kruibeke kreeg daardoor een steviger basis. De markt voor zonnepanelen is de laatste maanden door het wegvallen van de subsidieregeling een heus slagveld geworden. Entek gaat evenwel voor groei.

Entek is enkele tijd terug opgezet door vier enthousiaste entrepreneurs die het evenwel niet onder de markt hadden. Ze konden hun activiteiten in het runnen van projecten voor zonnepanelen en het onderhoud ervan succesvol lanceren maar de marktontwikkelingen zaten tegen. Entek hield niettemin stand. De inbreng van drie nieuwe investeerders moeten de zaken nu verder onderbouwen.

Peter Colpaert, Ben Van Ham, Jan Bogaert en Luc Ost realiseerden in hun eerste (verlengd) activiteitenjaar meteen al een omzet van 700.000 euro. Ze haalden contracten binnen bij bv. het park aan zonnepanelen van het OCMW Maldegem, het Hasselts Energiebedrijf, Drukkerij VD, Van De Walle Energy, Van Wellen projectmanagement enz. De snelle neergang van de markt remde de uitbouw van nieuwe projecten evenwel af. “Wij begrepen al snel dat de situatie door de druk op het systeem van de stroomcertificaten in Vlaanderen niet langer houdbaar was. We zijn daarom samen gaan nadenken over nieuwe pistes. Al snel bleek dat alle lopende installaties moesten bewaakt, gemonitored en onderhouden worden. We zijn dan ook doelgericht vooral in die markt gestapt”, zegt Ben Van Ham.

Om de verdere ontwikkelingen te ondersteunen hebben de vier stichters drie investeerders mee in de boot genomen. Het gaat om partners die vanuit BAN Vlaanderen kwamen, het netwerk aan zogenaamde business angels. Het gaat om Luc Sterckx (ex-EDF), Anthony Brenninkmeijer en Marc Lafaut.

Entek werkt vandaag vooral met onderaannemers. Het bedrijf beheert vandaag een porteuille van zowat 25 MW aan energie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citro├źn-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer