Nieuws Antwerpen ESAS installeert slimme meters in Nederland

ESAS installeert slimme meters in Nederland

ESAS installeert slimme meters in Nederland

esasjeHet ICT-bedrijf ESAS gaat als onderaannemer mee 2,5 miljoen zogenaamde slimme meters installeren in Nederland. Het bedrijf uit Wilrijk ondertekende daartoe een contract met de BAM Group.

ESAS
rolde eerder al een proefproject uit rond slimme meters voor de Belgische distributienetbeheerder Eandis. Nederland zet in dit opzicht al een tweede stap vooruit. De Nederlandse distributienetbeheerder Alliander gaat nu effectief bij al zijn afnemers thuis een systeem van digitale meters installeren. Het gaat in een eerste fase om 2,5 miljoen apparaten. Op termijn moeten in totaal 6 miljoen meters geïnstalleerd worden.

De slimme meter is een nieuw type energiemeter voor gas en elektriciteit die de meterstanden automatisch doorgeeft aan de netbeheerder. Die krijgt daardoor meteen een beter zicht op het verbruik en kan op die manier ook de nodige bijsturingen doen. Op termijn kunnen daardoor ook aanzienlijke energiebesparingen gerealiseerd worden.

ESAS ziet het contract met Alliander als een opstap naar een expansie in Nederland. “Wij liepen al langer met ideeën rond om ook de Nederlandse markt op te gaan”, zegt gedelegeerd bestuurder Robert Decant. In functie van het binnengehaalde project gaat ESAS zo’n 30 tot 40 bijkomende werknemers aanwerven.

ESAS is een dienstenleverancier in ICT voor zowel infrastructuurwerken als applicaties. Het bedrijf uit Wilrijk heeft de laatste jaren een snelle expansie opgezet en stelt vandaag zo’n 500 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.