Nieuws Antwerpen Flandria komt met elektrische rondvaart voor B2B-klanten

Flandria komt met elektrische rondvaart voor B2B-klanten

Flandria komt met elektrische rondvaart voor B2B-klanten

ANTWERPEN – Rederij Flandria gaat haar rondvaarten in het Antwerpse havengebied ook aanbieden met een elektrisch schip. Flandria gaat daarvoor een samenwerking aan met de Nederlandse rederij De Zilvermeeuw, die haar schip Z8 op aanvraag ter beschikking stelt. Voorlopig gaat het enkel om een aanbod voor B2B-klanten en niet voor particulieren.

Flandria bestaat precies 100 jaar en dat is voor de rederij een goede gelegenheid om de stap te zetten richting duurzaamheid. De Z8 zou de eerste elektrische rondvaart in Vlaanderen verzorgen.

Topklasse

“De Z8 is het neusje van de zalm voor wie in topklasse wil varen”, klinkt het bij de rederij. “Het schip is ontwikkeld vanuit een duurzaam oogpunt: elektrische motoren, toiletten die met buitenwater gespoeld worden, de restwarmte van de motoren wordt gebruikt om het schip te verwarmen. In de zomer wordt het buitenwater gebruikt om het schip te koelen. Toch is alle comfort aanwezig, met panoramisch uitzicht, leuke zithoekjes en andere functionele ruimtes om recepties te organiseren.”

De drie andere schepen van Flandria kregen naar aanleiding van het jubileumjaar een opfrisbeurt. De rederij hoopt dit jaar de zware impact van de coronacrisis achter zich te kunnen laten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.