Nieuws Antwerpen Hugo Morel van Umicore gaat met pensioen

Hugo Morel van Umicore gaat met pensioen

Hugo Morel van Umicore gaat met pensioen

hugoDe materialengroep Umicore zet een herstructurering van zijn activiteiten op. Een en ander volgt op de eerder aangekondigde verkoop van de zink-gerelateerde activiteiten. Het concern zal voortaan uit drie business groups bestaan. Ondertussen verlaat Hugo Morel na 40 jaar het bedrijf. Hugo Morel realiseerde de succesvolle ombouw van de site in Hoboken tot een modern recyclagebedrijf.

Hugo Morel blijft ondertussen wél nog lid van het directiecomité tot hij met pensioen gaat in september. Hugo leidde de activiteiten van Precious Metals Refining sinds 1998 en verzekerde de succesvolle uitrol van de nieuwe recyclagetechnologie op de site in Hoboken. Hij vervoegde het directiecomité in 2002. Hij leidde de uitzonderlijke groei en prestaties van de Recycling activiteiten in recente jaren en heeft ervoor gezorgd dat ze uitstekend gepositioneerd zijn voor de volgende stap in hun ontwikkeling.

De ombouw van de site in Hoboken was een scharniermoment in de fundamentele herstructurering van het vroegere Union Minière. Het bedrijf was sterk afhankelijk van conjunctuurbewegingen op de grondstoffenmarkten. Daarom werd besloten om de activiteiten op het vlak van koper en zink af te bouwen en zwaar te investeren in recyclage. Het nieuwe Umicore trok daartoe verscheidene honderden miljoenen euro’s uit. Het personeelsbestand werd zwaar afgeslankt. Onder leiding van Hugo Morel werd de ombouw van Hoboken een uitgesproken succes. De nieuw geïnstalleerde ovens draaiden na verloop van tijd volgens plan en garandeerden het bedrijf een ruime inkomsstenstroom.

In de nieuw geplande herstructurering van de groep zijn drie groepen opgebouwd: recycling, catalysis en energy en surface technologies.

In het licht van die ombouw zijn ook de verantwoordelijkheden van het directiecomité aangepast.

Géraldine Nolens zal lid worden van het directiecomité. Zij krijgt de leiding over Environment Health & Safety en blijft ook Chief Counsel van de Groep. Géraldine, die toegelaten is tot de balie van New York State, was werkzaam bij het internationale advocatenkantoor Cleary Gottlieb Steen & Hamilton tot ze in 2001 aan de slag ging bij GDF Suez (nu Engie) als Electrabel’s Chief Legal Officer voor Zuid-Europa, Frankrijk en nieuwe Europese markten. Tijdens haar loopbaan werkte en woonde ze in de VS, Duitsland, Italië en België. Géraldine startte bij Umicore in 2009.

Denis Goffaux en Stephan Csoma zullen de business group Recycling leiden; elk met verschillende verantwoordelijkheidsdomeinen.

Denis Goffaux krijgt de leiding over de activiteiten van Precious Metals Refining, naast zijn rol als Chief Technology Officer.

Stephan Csoma krijgt de leiding over de andere business units in de business group Recycling.

Marc Van Sande wordt verantwoordelijk voor de business group Energy & Surface Technologies, terwijl Pascal Reymondet verantwoordelijk blijft voor Catalysis.

De functies van Marc Grynberg (CEO) en Filip Platteeuw (CFO) blijven ongewijzigd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.