Nieuws Antwerpen Interne reorganisatie Bandencentrale Donckers

Interne reorganisatie Bandencentrale Donckers

Interne reorganisatie Bandencentrale Donckers

donckersDe Bandencentrale Donckers is aan een interne reorganisatie toe. Zes operationele bandencentrales worden gefuseerd binnen de familiale holding Interna Zakenkantoor. Het bedrijf uit Schoten bereidt daarmee kennelijk de opvolging door de derde generatie voor.

De Bandencentrale Donckers heeft zich als merk sterk gepositioneerd in de Antwerpse regio. Het bedrijf telt vandaag liefst 24 vestigingen. Vanuit de oorspronkelijke vestiging in Schoten heeft het bedrijf een heel netwerk aan centrales uitgebouwd waar automobilisten zowel hun banden kunnen wisselen, velgen, batterijen, uitlaten of schokdempers.

Frans Donckers heeft zijn bedrijf gebouwd op de ruïnes van de tweede wereldoorlog. Hij bouwde oud legermateriaal weer om tot rijvaardige trucks en auto’s. Het bedrijf verhuisde in 1964 van Antwerpen naar Schoten waar meteen ook de eerste bandencentrale kwam. In een doelgerichte geografische uitbreiding en de overname van verscheidene concurrenten werkte de Bandencentrale Donckers zich op tot een onbedreigde marktleider.

De formule van de fleetpartners bleek in dit opzicht een groot succes. Het familiebedrijf hield slechts een beperkt aantal centrales in eigen beheer, een zestal. De andere vestigingen werden partners die onder het oranje kleurenlogo dezelfde kwaliteit als het merk Donckers zelf garandeerden.

De interne reorganisatie is er nu op gericht de zes eigen operationele centrales te laten fuseren. Daarmee wordt de intocht van Francis, Kristof, Annemie en Koen Donckers voorbereid. Dit zijn de kinderen van Pierre en Jef Donckers, het tweetal dat het bedrijf nu leidt. “Die fusie kadert in onze erfopvolging”, zei Jef Donckers in een korte reactie tot de redactie van de website ‘De Rijkste Belgen.’

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.