Nieuws Jack Schoepen, zoon van Bobbejaan, mag themapark bouwen naast luchthaven Deurne: in 2034 moet alles klaar zijn

Jack Schoepen, zoon van Bobbejaan, mag themapark bouwen naast luchthaven Deurne: in 2034 moet alles klaar zijn

Foto: Joren De Weerdt, Captain Jack

Jack Schoepen, zoon van Bobbejaan, mag themapark bouwen naast luchthaven Deurne: in 2034 moet alles klaar zijn

DEURNE – Themapark Captain Jack – een project van Kempenaar Jack Schoepen, de zoon van Bobbejaan – is geselecteerd door de Vlaamse regering om te onderzoeken of het project ontwikkeld kan worden aan de luchthaven van Deurne. Als de voorbereidingen volgens schema verlopen, starten de bouwwerkzaamheden ten vroegste in de loop van 2024. Maar, “nog niet alles is in kannen en kruiken”, reageert Elke Vandersypen van Captain Jack.

In 2021 ging de Vlaamse overheid op zoek naar kandidaten die op die plaats dagrecreatie wilden aanbieden, dat mocht dus een themapark zijn. Op voorwaarde dat er een thematische link zou zijn met de luchthaven van Deurne. Schoepen bleek de enige kandidaat te zijn en mag zijn project Captain Jack uitwerken op de recreatiezone van vijf hectaren groot.

 

Minister Lydia Peeters (Open Vld) heeft in naam van de Vlaamse regering haar handtekening geplaatst onder het document voor de toekenning van het opstalrecht aan Captain Jack voor de ontwikkeling van de recreatiezone. Binnenkort zitten de partijen samen om verdere afspraken te maken. Als alles volgens schema verloopt, starten de bouwwerkzaamheden ten vroegste in de loop van 2024.

 

Het project verloopt in verschillende etappes en zou naar schatting klaar zijn in 2034. “Eerst worden de gezamenlijke wegen en nutsinfrastructuur gerealiseerd. Zodra de vergunningen rond zijn, start de bouw van de eerste fase van het themapark”, klinkt het.

Themapark met hotel en theater

Schoepen heeft grootse plannen met het domein. Zo zullen er, naast verschillende attracties in het thema luchtvaart, ook een viersterrenhotel, theater en parkeergebouw worden gebouwd. “Eerst bouwt Captain Jack een skydive, de eerste in Vlaanderen, een klimzaal, een dronehal, VR Parachute en een ballonattractie. De volgende fases volgen geleidelijk.”

Op het terrein komt ook een interactief indoor centrum rond luchtvaart voor kinderen tot twaalf jaar, evenals een educatief belevingscentrum rond wetenschap en techniek voor jong en oud.

“Nog niet alles is in kannen en kruiken”, reageert Elke Vandersypen van Captain Jack. “We bekijken eerst of we een opstalovereenkomst kunnen sluiten, waarin vastgelegd wordt dat wij de grond voor veertig jaar en eventueel langer kunnen gebruiken. Daar zullen wij dan jaarlijks huurgeld voor betalen. Uiteraard zijn daar allerlei voorwaarden en wederzijdse verplichtingen aan verbonden. Daar wordt nu over onderhandeld.”

Vervolgens volgen ook nog een mobiliteitsstudie, inrichtingsplan en omgevingsvergunning. “Een hele administratieve molen waar we doorheen moeten. Een deadline op het project plakken is moeilijk, aangezien het van vele externe factoren afhangt. We hopen het natuurlijk zo snel mogelijk rond te krijgen”, klinkt het.

 

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.