Nieuws Antwerpen Kemaco houdt goed stand

Kemaco houdt goed stand

Kemaco houdt goed stand

stokenDe trucks van Kemaco zijn een vertrouwde aanblik in de brede regio. De officiële distributeur van Total  in Boechout heeft een ruime klantenportefeuille in de streek. Kemaco heeft het in het afgesloten boekjaar 2014/2015 dan ook goed gedaan. Er werd een bruto marge gerealiseerd van 526.165 euro.

Terwijl de olieprijzen heel erg volatiel blijven hebben de stookoliedistributeurs het vandaag zeker niet makkelijk. De markt is heel onzeker en reageert op nagenoeg alles. Bovendien hebben we verscheidene relatief zachte winters achter de rug waardoor het verbruik aan stookolie zeker niet stijgt.

Kemaco blijft in dit opzicht evenwel stevig overeind. Volgens de jaarcijfers die onlangs gedeponeerd werden bij de Nationale Bank heeft het bedrijf van Roeland en Kris Keersmaekers in 2014/2015 een bedrijfsresultaat van 70.100 euro gerealiseerd. Dat was iets minder sterk dan tijdens het vorige boekjaar maar ongetwijfeld nog indrukwekkend goed.

Kemaco doet overigens ook aan onderhoud van stookolie-installaties en staat ook in voor tankcontrole. Het bedrijf stelt tien mensen tewerk. De onderneming kan tot acht trucks inzetten.

Kemaco is als olieleverancier gegroeid als een nevenactiviteit uit het land- en tuinbouwbedrijf van de ouders van de twee huidige zaakvoerders. Geleidelijk aan is de business olie steeds belangrijker geworden. Kemaco runt een eigen depot langs het Albertkanaal in Wommelgem waardoor een snelle belevering vanuit de raffinaderij van Total in Antwerpen mogelijk is.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.