Nieuws Antwerpen Lamifil heeft uitkijkpost aan Russische Wolga

Lamifil heeft uitkijkpost aan Russische Wolga

Lamifil heeft uitkijkpost aan Russische Wolga

lamifilDe Russische joint venture van Lamifil, LLC Sim-Ross-Lamifil begint op volle toeren te draaien. De draad- en kabelproducent uit Hemiksem gaat voluit voor de Russische markt waar nogal wat hoogspanningsleidingen gebouwd worden.

Lamifil heeft het de laatste jaren niet bepaald makkelijk gehad. De onzekerheden op de internationale markten zetten de onderneming onder druk. Sinds enkele tijd is er weer rust gekomen in het bedrijf. John Dejaeger heeft Lamifil geherpositioneerd en steviger verankerd in zijn markten.

“Met een omzet van 137 miljoen euro in 2012 zijn we vandaag uitgegroeid tot een kleine multinational”, zegt Dejaeger. “90% van onze productie gaat immers naar de export. Niet enkel naar de buurlanden maar effectief ook naar Rusland, Australië, de Verenigde Staten, India…. We hebben met onze gespecialiseerde producten een breed vertakt netwerk uitgebouwd.”

In Hemiksem worden draad- en kabelproducten met aluminium en aluminiumlegeringen met koper- en koperlegeringen gemaakt. Door de legeringen sterk toe te spitsen op specifieke markten kan Lamifil de concurrentie met internationale groepen aan. “Wij produceren effectief vooral halffabrikaten in aluminium en koper en aluminium- en koperlegeringen” zegt Dejaeger. “Verder hoogspanningskabels en bovenleidingen voor de elektrificatie van spoorlijnen. Dit zijn markten waar je je als bedrijf kunt positioneren. Zoals bv. ook met onze heel fijne draden die dan weer in de autosector of de vliegtuigbouw gebruikt worden.”

Dit neemt niet weg dat de concurrentie op de markt vrij scherp is. Zo bv. in de spoorwegelektrificatie. De spoorwegmaatschappijen bezuinigen nu eenmaal. Met een bedrijfsresultaat van 4,4 miljoen euro kan Lamifil zijn posities evenwel goed verdedigen. Het bedrijf zoekt ondertussen nog bijkomend personeel. Er staan zeker 15 vacatures open voor technisch geschoolde personeelsleden. Lamifil stelt vandaag zo’n 230 mensen tewerk.

De nieuw opgezette joint Russische joint venture LLC Sim-Ross-Lamifil in Uglich is onderhand een belangrijke uitkijkpost voor het bedrijf aan de Wolga. Rusland is een sterk groeiland waar nogal wat infrastructuur moet uitgebouwd worden. Lamifil kon er niet weg blijven.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer