Nieuws Antwerpen Luchthaven Antwerpen blikt terug op uitstekende zomer

Luchthaven Antwerpen blikt terug op uitstekende zomer

Foto: Nick Claeskens.

Luchthaven Antwerpen blikt terug op uitstekende zomer

Luchthaven Antwerpen kan positief terugkijken op de zomervakantie. De luchthaven verwelkomde deze zomer 58,2% meer passagiers dan vorig jaar. “In totaal reisden 37.500 passagiers via Antwerpen. We doen het aanzienlijk beter dan vorig jaar. De mensen hebben opnieuw zin om te reizen”, zegt ceo Eric Dumas.

De luchthaven is tevreden met de cijfers, en verwacht dat de passagiersaantallen verder zullen stijgen. “De bezettingsgraad op de vluchten was deze zomer uitstekend. Dat geeft ons veel vertrouwen naar de volgende maanden toe. We verwachten dat de cijfers ook dit najaar blijven stijgen”, zegt Dumas.

De luchthaven kan deze zomer ook uitstekende stiptheidscijfers voorleggen. In juli en augustus vertrok maar liefst 97,4% van alle vluchten op tijd. “Reizen via een regionale luchthaven heeft alleen maar voordelen. Niet alleen vertrek je helemaal relax op reis, je vlucht vertrekt ook bijna altijd op tijd.”

Traditioneel doen de Spaanse bestemmingen het uitstekend. De meeste van onze reizigers boekten een vlucht naar Alicante. Malaga en Ibiza vervolledigen de top 3.

Zakenvluchten pieken

De zakenvluchten kenden een uitstekende zomer. In juni haalden de zakenvluchten opnieuw het niveau van 2019. Tijdens de zomervakantie lag het cijfers zelfs 6% hoger dan in 2019.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.