André Gantman van Water-link en Mieke Van den Brande van Pidpa onderhandelden over de fusie tussen beide watermaatschappijen. André Gantman van Water-link en Mieke Van den Brande van Pidpa onderhandelden over de fusie tussen beide watermaatschappijen.

Pidpa en Water-link worden grootste drinkwaterproducent in Vlaanderen

De algemene vergadering van Water-link geeft groen licht aan de fusie met watermaatschappij Pidpa. De nieuwe organisatie wordt de grootste drinkwaterproducent in Vlaanderen.

Het nieuwe fusiebedrijf zal meer dan 1.850.000 inwoners uit de 69 steden en gemeenten in de provincie Antwerpen van drinkwater voorzien. Daarnaast beheert het de rioleringen in 52 gemeenten.

Het fusiebedrijf wordt een cruciale speler op het vlak van industriewater voor industriële klanten en leveringen aan andere waterbedrijven. “De fusie is het antwoord op de grootste uitdagingen in onze sector vandaag”, zegt Water-link voorzitter André Gantman. “Vanuit onze rol als leverancier van water aan burgers, industrie en partners gaan we met deze samenwerking voor integrale leveringszekerheid.’

De watermaatschappij Pidpa keurde op 16 juni de fusie al goed. De nieuwe maatschappij krijgt ook een nieuwe naam, maar die wordt op 13 september voorgesteld.

De fusie had wel heel wat voeten in de aarde, vooral aan de zijde van Water-link. Aan de zijde van de stad Antwerpen had N-VA bedenkingen bij de operatie en vreesde dat Antwerpen minder impact zou hebben binnen zo’n structuur. Na enkele weken onderhandelen waren de bezwaren weggewerkt en ging iedereen bij Water-link mee in het fusieplan dat voorlag.