Nieuws Antwerpen Progreso specialiseert in HR-software

Progreso specialiseert in HR-software

Progreso specialiseert in HR-software

marianneDiverse ziekenhuizen over het hele land hebben belangstelling voor de diensten van Progreso HR Software. Het bedrijf dat vanuit Antwerpen in heel België actief is, focust sedert 2003 volledig op de ontwikkeling van HR-software. “Een van de modules die we ontwikkelden, biedt een perfecte oplossing voor het in kaart brengen van specifieke gegevens om binnen een ziekenhuiscontext een accreditatie te realiseren. Daarom krijgen we vanuit deze sector steeds meer belangstelling”, ervaart Luc Christiaens, CEO van Progreso HR software. Ook Groep Zorg uit Kortrijk bijvoorbeeld doet een beroep op de diensten van Progreso.

Accreditatie is een audit, waarbij een externe organisatie een ziekenhuis controleert en het kwaliteitsbeleid en de veiligheid in het ziekenhuis onder de loep neemt. Deze accreditatie moet de kwaliteit en de excellentie in de zorg verhogen, met als uiteindelijke doel aan iedere patiënt de best mogelijke zorg en maximale veiligheid te garanderen. JCI en NIAZ zijn in de ziekenhuissector de bekendste organisaties die een dergelijke controle of accreditatie voor hun rekening nemen.

De geïntegreerde software van Progreso bevat alle modules om de meerwaarde van HR maximaal tot zijn recht te laten komen. In een ziekenhuiscontext in het bijzonder, met haar typische, complexe organisatiestructuur, moet overzichtelijk in kaart worden gebracht wie welke competenties heeft, wie welke opleidingen heeft gevolgd (bv. een e-learning rond brandveiligheid), hoe onthaal van nieuwe medewerkers verloopt, of er een gestandardiseerde manier is voor het voeren van coachinggesprekken, … De tools om dit te inventariseren en in aantoonbare resultaten te presenteren en te integreren binnen een accreditatiekader, zijn in Progreso voorzien.

Patrick Cokelaere, Algemeen Coördinator Groep Zorg H Familie uit Kortrijk is alvast enthousiast: “Groep Zorg wil het eerste psychiatrisch ziekenhuis in België zijn dat geaccrediteerd is met het NIAZ-label voor alle diensten en zorgprogramma’s. Sedert 2 jaar wordt deze audit intern voorbereid. Zonder een degelijke HR software lukt dit niet. Het zijn de data uit Progreso die voor een groot stuk de medewerkersgerelateerde criteria voor de accreditatie voeden. Naast een dergelijk systeem is ook de uniformiteit van hoe het wordt toegepast zeer belangrijk. De norm wordt daarom uitgebreid toegelicht aan directeuren, diensthoofden, staf en medewerkers. Zij zijn immers diegenen die de norm de menselijke invulling moeten geven in hun zorg- en verpleegkundige taken, zodat absolute patiëntenzorg en –veiligheid wordt gewaarborgd.”

Progreso is al langer vertrouwd met het werken voor farmaceutische en zorg-georiënteerde bedrijven. Naast Groep Zorg H Familie , zijn er samenwerkingen met onder meer Ablynx, FPC Gent, Partena, Onafhankelijk Ziekenfonds en Thrombogenics. Nu de onderneming in ver gevorderde gesprekken is met diverse ziekenhuizen, worden daar dit jaar vast een aantal grote instellingen aan toegevoegd, zowel algemene als psychiatrische ziekenhuizen.

Oprichter Luc Christiaens vormt samen met partner/HR advisor Marianne Dobbels het managementteam van Progreso. Het meer dan 20-koppige team dat hen daarin bijstaat, bestaat voornamelijk uit HR- en IT-experts. Progreso heeft voortdurend vacatures om het stijgend aantal klanten een degelijke service te kunnen blijven bieden. Op dit ogenblik zijn er onder meer vacatures voor een business developer en een implementation consultant. Meer info: www.progresohrsoftware.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.