Nieuws Antwerpen REC Senior Vice President Luc Graré gaat nieuwe uitdaging aan

REC Senior Vice President Luc Graré gaat nieuwe uitdaging aan

SONY DSC

REC Senior Vice President Luc Graré gaat nieuwe uitdaging aan

Luc Graré, Senior Vice President Sales en Marketing bij REC, de Noorse fabrikant van zonnepanelen, verlaat de onderneming eind maart om een nieuwe uitdaging in de markt van de hernieuwbare energie aan te gaan.

De Antwerpenaar was bijna zes jaar actief in het Europees hoofdkwartier van REC in München en verantwoordelijk voor EMEA en het globale marketinggebeuren. Onder zijn leiderschap werden in de afgelopen jaren kantoren opgestart in Japan, USA en Dubai.

Luc Graré heeft gedurende de voorbije drie maanden twee bedrijven in België opgericht. Eén daarvan is QWAY energy, een ontwikkelaar van hernieuwbare energie. Op dit ogenblik is QWAY energy actief in Kazachstan met de ontwikkeling van verschillende zonneparken met een totaal vermogen van 375 MW. Verder worden de eerste stappen gezet in de ontwikkeling van een biomassacentrale en windprojecten. QWAY energy heeft de ambitie zijn activiteiten verder uit te breiden naar de Benelux, maar ook in Iran, de Emiraten en Latijns Amerika.

Het andere bedrijf is toomuch.energy dat Luc deze maand oprichtte samen met Bitcoin en Blockchain pionier Alexander Vasylchenko.
Toomuch.energy beoogt het toonaangevende peer-to-peer verkoopplatform te worden waarop bedrijven hun teveel aan opgewekte zonne-energie kunnen aanbieden aan andere bedrijven die behoefte hebben aan elektriciteit.

Luc Graré, CEO van toomuch.energy, verduidelijkt: “Daar zonne-energie weldra de goedkoopste manier is om elektriciteit op te wekken, zal het online platform dat wij ontwikkelen helpen om de elektriciteitsrekening drastisch te reduceren en zal het private investeringen in zonne-energie verder stimuleren, zonder enige vorm van overheidssubsidie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.