Nieuws Antwerpen RoboJob haalt grote orders binnen

RoboJob haalt grote orders binnen

RoboJob haalt grote orders binnen

robojobRoboJob heeft de laatste maanden verscheidene grote bestellingen binnengehaald. Het bedrijf uit Heist-op-den-Berg is gespecialiseerd in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines. Als dochteronderneming van de Aluro-Group was het RoboJob erom te doen opnieuw rentabiliteit te brengen in de verspanende industrie.

Het gaat RoboJob kennelijk voor de wind. De bestellingen lopen vlot binnen. Het bedrijf nam in de afgelopen maanden deel aan verscheidene grote beurzen en de resultaten daarvan blijven niet uit. Van 16 tot en met 20 september e.k. staat RoboJob weer op de AMB-beurs in Stuttgart, een van de grootste vakbeurzen voor metaalbewerking in de wereld. Bezoekers zien er de laatste technische hoogstandjes inzake machines, gereedschappen en dus ook automatisatie.

Zaakvoerder Helmut De Roovere: “Automatisatie voor kleine en middelgrote series is een relatief nieuw begrip. Als ambassadeur van de verspanende industrie zien wij het ook als onze taak om dit verder onder de aandacht te brengen. En dat doen we door continu onze producten nog beter op punt te stellen, dus ook met nieuwe features, én met nieuwe standaardproducten”.

Het gaat erom dat steeds meer bedrijven op hun freesmachines en hun draaibanken geconfronteerd worden met korte fluctuaties in seriegroottes en leveringstijden. Dan is het zaak om korte insteltijden te realiseren en tevens een gemakkelijke bediening te garanderen. De geïntegreerde oplossingen van RoboJob staan in dit opzicht borg voor een snelle flexibiliteit.

RoboJob maakt deel uit van de Aluro Group, een bedrijf dat in de jaren zestig opgezet werd door Frans De Roovere. Aluro werd actief als machinebouwer en heeft zijn actieradius in de loop van de jaren steeds verder uitgebreid. De groep werd versterkt met nevenbedrijven zoals Bestbend, Aluro CNC, Isotech, Bestrent. In 2007 werd door ingenieurs Helmut De Roovere (zoon van) en Luc De Ceuster RoboJob opgezet, zegt marketing manager Steven Cranen. “Ze werkten verscheidene gebruiksvriendelijke standaardoplossingen uit om de winstgevendheid van verspanende bedrijven aanzienlijk kan verhogen. Dit werd recent ook beaamd door het bedrijf Okuma, waarmee RoboJob een samenerkingsakkoord betekende voor Australië en Nieuw-Zeeland.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.