Nieuws Antwerpen Samandar gaat de grenzen over

Samandar gaat de grenzen over

Samandar gaat de grenzen over

haventjeyesHet softwarebedrijf Samandar uit Deurne zet zijn eerste stappen in de internationale markt. Samandar is gespecialiseerd in maritieme en logistieke software en gaat zijn knowhow nu via agentschappen internationaal verdelen. In de komende weken wordt alvast Canada aangepakt.

Samandar is gegroeid uit het initiatief van Kurt Neumann en Walter Celegier. Beiden hebben vele jaren gewerkt in de “maritiem” en voor lijnagenturen. Ze bouwden al die tijd ervaring op waarmee ze hun eigen software ontwikkelden.

“We zijn in 2011 met ons eigen bedrijfje begonnen” zegt Kurt Neumann. “We zijn vandaag met ons vieren en het lijkt aardig te lukken. We werkten in 2013 een omzet bijeen van 600.000 euro.”

Alleen blijkt de markt in Antwerpen té klein. “We kunnen in Antwerpen in totaal 380 potentiële klanten bewerken maar dat is op zichzelf te weinig voor wie naar de toekomst toe werkt.” Vandaar het plan om met Alaska software, de eigen technologie ook naar het buitenland te trekken. In Nederland werden al enkele voorzichtige stappen gezet. Nu gaat het verder: de Verenigde Staten, Duitsland, Dubai…. evenveel landen met internationaal hoog aangeschreven havens.

Omdat Alaska software op zichzelf heel flexibel is kunnen de plaatselijke agenten de technologie aanpassen aan de werkwijzes van de klanten ter plaatse.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.